Парламентська асамблея Ради Європи позбавила Росію права голосу в ПАРЄ до квітня. На сесії у середу асамблея також ухвалила резолюцію із закликом до російської влади звільнити льотчицю Надію Савченко протягом доби і повернути її Україні, або передати третій стороні. Росія заявила, що зупиняє свою участь в діяльності ПАРЄ та будь-які контакти з асамблеєю до кінця року.

«Ми поінформували наших колег, що якщо нас позбавлять наших повноважень, наших виборчих прав і права на присутність у керівних органах Парламентської Асамблеї – в Бюро та постійних комітетах – навіть протягом короткого періоду, то російська делегація припинить свою присутність в Парламентській Асамблеї, залишить цю сесію», – заявив очільник російської делегації в ПАРЄ Алєксєй Пушков.

Він також зауважив, що російська сторона відмовляється виконувати рішення ПАРЄ щодо звільнення Савченко та свою обіцянку про її відвідування представниками ПАРЄ. Москва також каже, що розгляне наприкінці року можливість виходу Росії з Ради Європи. 

Copyright © 2015 euronews