У Києві перший прокатний показ українсько-турецького фільму відбудеться 24 лютого. А вже через два дні стрічку зможуть подивитися в 22 містах країни.

«Люби мене» — це повнометражний художній фільм режисерів Марини Ер Горбач і Мехмета Багадира Ера, знятий у Києві. Він розповідає історію кохання двох молодих людей, в ньому знайшлося місце і драмі, і комедії.

Отже, в нашу чудову столицю герой фільму турецький хлопець Джемаль потрапляє перед важливою подією в своєму житті — одруженням. До того ж із дівчиною, яку він сам ніколи не бачив, бо її обрали йому батьки.

Та в Києві він зустрічає Сашу, вродливу українку, яка в цей час переживає непростий період у своїх стосунках з одруженим чоловіком. Вона намагається розірвати їх, адже розуміє, що завжди так тривати не може. Спочатку новий роман для неї — тільки спроба завагітніти, щоб нарешті  назавжди розлучитися з колишнім коханцем і уникнути самотності.

Головні ролі у фільмі виконали українська акторка Вікторія Спесивцева, відома за фільмом «Мамай», і турецький актор Усан Чакир.

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко зазначив: «Загалом для України напрямок ко-продукційної співпраці у створенні кіно пріоритетний, а з Туреччиною зокрема. Адже досвід турецьких продюсерів, які принаймні телепродуктом забезпечили половину світу, може бути позитивно використаний українськими кінематографістами».  

Світова прем’єра фільму «Люби мене» проходила в Монреалі. Стрічка вже має успіх у турецькому прокаті та здобула численні нагороди на міжнародних кінофестивалях. Зокрема приз журі за кращий сценарій на Міжнародному кінофестивалі Фантаспорто в Португалії і приз за кращу чоловічу роль Усану Чакиру на Одеському міжнародному кінофестивалі. Загалом стрічку «Люби мене» показали більш ніж на 50 міжнародних кінофестивалях. 

Сергій ДМИТРУК
для «Урядового кур’єра»