Українська делегація у Парламентській асамблеї Ради Європи в повному складі проголосувала за прийняття резолюції щодо Росії.

В свою чергу делегації Вірменії, Азербайджану, Кіпру, Сербії, а також частина австрійців, швейцарців, голландців, хорватів і турків виступили проти рішення ПАРЄ про позбавлення Росії права голосу в асамблеї, про що свідчать дані персонального голосування на сайті ПАРЄ, повідомляє Gazeta.ua.

Крім того, серед противників резолюції виступили деякі представники делегацій Німеччини, Болгарії, Іспанії, Фінляндії.

Нагадаємо, 28 січня Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію щодо Росії, наклавши на Росію дипломатичні санкції у вигляді позбавлення права голосу в ПАРЄ. За прийняття документа проголосувало 160 депутатів, проти - 42. Асамблея повернеться до перегляду цього питання у квітні.

ПАРЄ також прийняла поправку до резолюції, якою закликала російську владу «протягом 24 годин звільнити Надію Савченко і повернути її України або передати третій стороні».

В свою чергу Російська делегація в ПАРЄ заявила про припинення своєї участі в діяльності ПАРЄ та будь-які контакти з асамблеєю до кінця року та заявила, що російська сторона не збирається виконувати рішення ПАРЄ.