Президент призначив нових членів Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), а також Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринку фінансових послуг (Нацкомфінпослуг). Про це повідомила прес-служба Президента України. Відповідні укази глава держави підписав під час зустрічі з новопризначеними. 

Головою НКЦПФР призначено Тимура Хромаєва, членами — Юрія Буцу, Ігоря Назарчука, Олександра Панченка, Дмитра Тарабакіна. Головою Нацкомфінпослуг став Ігор Пашко, членами — Ольга Гурбич, Ольга Максимчук, Денис Ястреба, Олександр Залєтов.

Глава держави зазначив, що реформа фінансового сектору передбачена коаліційною угодою. Йдеться про інтеграцію українського фінансового сектору в світові ринки капіталу і про його узгодження з європейськими практиками.

«Законодавство про страхову діяльність вимагає від страхової компанії наявності бізнес-плану (економічного обгрунтування запланованої діяльності) на трирічний період, виставляє вимоги до керівництва страховика. Сам регулятор вже понад п’ять років не має програми розвитку страхового ринку, затвердженої вищим органом. Тож кошти держбюджету, спрямовані на забезпечення держрегулювання страхової діяльності, використовують недостатньо раціонально», — заявляв раніше президент Ліги страхових організацій Олександр Залєтов, який став нині членом Нацкомфінпослуг.

Учасники фінансових ринків очікують від регуляторів небанківского фінансового та фондового ринків нових підходів до управління ринками капіталів.