Систему субсидій в Україні буде докорінно реформовано. Про це заявив у парламенті під час «Години запитань до уряду» міністр соціальної політики Павло Розенко. «Я міг би формально сказати: в Україні є дві програми, які захищають людей від підвищення цін на житлово-комунальні послуги, на газ тощо. Це система адресних субсидій і система компенсацій підняття тарифів. Останню прийнято півроку тому: людям, дохід яких менший за прожитковий мінімум на члена родини, компенсується вартість підняття цін на житлово-комунальні послуги», — сказав він.

Як передає слова міністра його прес-служба, нині в систему субсидій залучено трохи більш як 1 мільйон 100 тисяч людей. За розрахунками відомства, в ній має бути щонайменше 3,5 мільйона людей. «Очевидно, що такий стан незадовільний, бо люди елементарно не довіряють сучасній системі соціального захисту від підвищення цін», — резюмував він.

Передовсім Мінсоцполітики планує спростити процедуру надання субсидій, зробити її прозорою, простою і зрозумілою для кожного.