Цими днями  т. в. о. начальника Сумського прикордонного загону полковник Володимир Паршиков вручив генеральному директору ПАТ «Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе» Олексію Цимбалу почесну відзнаку начальника Сумського прикордонного загону та подяку.

Цих нагород керівник фрунзенського колективу удостоєний за плідну співпрацю, підтримку особового складу прикордонного загону в охороні  державного рубежу в межах Сумської області та допомогу бійцям, які нині перебувають у зоні АТО. Зокрема, останнім часом фрунзенці надали допомогу на суму понад 300 тисяч гривень.

Як наголосив Олексій Цимбал, прикордонники й інші оборонці України і надалі можуть розраховувати на підтримку флагмана вітчизняного машинобудування, бо, незважаючи на всі труднощі, захист рідної держави — ключове завдання сьогодення. 

Загалом же за час проведення АТО Сумське НВО спрямувало на військові потреби понад 14 мільйонів гривень. Зокрема, на схід України в розпорядження військових частин відправлено понад 30 одиниць заводської автомобільної техніки — бортові автомобілі, мікроавтобуси, самоскиди, «швидкі допомоги», тягачі тощо.

І наданий транспорт, і той, який надходить на підприємство, ремонтується заводським коштом. Зокрема, вже відновлено майже 40 технічних одиниць, серед яких БТРи, БРДМи.

Для потреб Національної гвардії фрунзенці виготовили комплекти захисних екранів від кумулятивних гранат, а на замовлення Сумського обласного військкомату — решітки для кімнати зберігання зброї,  металоконструкції тощо. До військових частин, у яких служать сумчани, відправлено 10 спеціально сконструйованих пічок. Зараз на в’їздах до Сумської області встановлені огороджувальні конструкції, виготовлені в цехах НВО.

Мобілізованим заводчанам, яких понад 260, першочергово виплачується середня заробітна плата. Надається також матеріальна допомога на лікування, придбання потрібного спорядження бійцям та їх рідним.

В об’єднанні розгорнуто потужний волонтерський рух. Машинобудівники збирають речі й провізію, донори-працівники підприємства здали майже півтонни крові та її компонентів для потреб АТО.