Учора Президент Петро Порошенко відвідав Національний університет оборони України імені Івана Черняховського, де привітав науково-педагогічний колектив, слухачів та випускників закладу з достроковим випуском офіцерів.

Президент особисто вручив дипломи випускникам-відмінникам університету оборони  — офіцерам оперативно-стратегічного і оперативно-тактичного рівнів підготовки.

Глава держави наголосив, що останні дванадцять місяців увійдуть в історію як рік відродження української армії. «Нам вдалося у надзвичайно стислий термін відновити бойові спроможності та стримати натиск підготовленого, оснащеного сучасною технікою та зброєю ворога. Збройні сили України з честю витримали цей іспит і довели, що вони є надійною опорою в захисті суверенітету нашої країни», — переконаний Петро Порошенко.

Звертаючись до офіцерів-випускників, Президент пояснив, чим зумовлено скорочення термінів навчання і достроковий випуск слухачів: «Навіть за найоптимістичнішим сценарієм на Донбасі навіть за тривалого перемир’я, яке перейшло б у політичне врегулювання та сталий мир, військова загроза зі сходу залишиться, на жаль, актуальною». І це потребуватиме постійних зусиль зі зміцнення обороноздатності нашої країни та боєздатності українського війська, повідомляє прес-служба глави держави. 

Президент також повідомив, що цими днями українські Збройні сили розпочали відведення важкої техніки та артилерії відповідно до мінських домовленостей.

«Виконуючи домовленості, які вибороли у Мінську, ми розпочали відведення деяких важких озброєнь від лінії розмежування на Донбасі. Однак це лише перший тестовий крок, самий початок виконання мирного плану, який постійно порушує наш супротивник. У будь-який час наші військові готові повернути техніку на попередні рубежі, у стислий і найкоротший термін дати відсіч ворогу», — наголосив Президент.

Після вручення дипломів випускники виголосили урочисту клятву, пообіцявши високо нести звання офіцера, стояти на сторожі України, берегти безпеку та добробут українського народу, віддано служити й боронити Українську державу.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»