Київ позбудеться загрози екологічної катастрофи, яку потенційно становить Бортницька станція аерації через критично зношений стан. Таку впевненість висловив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко щодо питання залучення кредитних коштів Японського агентства міжнародного співробітництва «Джайка» на реалізацію проекту реконструкції станції.

«На сьогодні спільно з японською стороною проведено величезний обсяг роботи — від підготовки проекту реконструкції станції до узгодження різних деталей, які мають важливе значення для проекту. Зараз у Києві працює оцінна місія японського агентства  «Джайка», за результатами буде ухвалено остаточне рішення щодо кредитування. Планується, що обсяг кредиту сягне 1 мільярда доларів США на 40 років під 0,1% з можливістю відтермінування платежу на 10 років. Плюс — використання найновітніших японських технологій та обладнання», — розповів Геннадій Зубко.

Залучення інвестицій у проект реконструкції БСА — це прямі інвестиції у безпеку та здоров’я людей — жителів столиці та прилеглих населених пунктів, повідомляє прес-служба урядовця. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»