Учора в Києві між Україною і Японією було підписано угоду про сприяння й захист інвестицій. Вона сприятиме розвитку перспективних напрямів інвестиційного співробітництва, залученню іноземних капіталовкладень і технологій, зменшить некомерційні ризики, що виникають перед зарубіжними інвесторами, і допоможе закріпити на міжнародній арені позитивний імідж України як держави зі сприятливим інвестиційним кліматом.

Ця угода стане важливим сигналом японським та іншим іноземним інвесторам про те, що вкладені в Україну гроші будуть у безпеці, зазначив міністр економічного розвитку й торгівлі України Айварас Абромавичус. Також він додав, що зараз для інвесторів є можливості зайти і закріпитися на українському ринку при досить низькій конкуренції, що згодом уможливить отримання хороших прибутків, зазначає прес-служба Мінекономрозвитку.

«Завдяки підписанню угоди очікується зростання рівня прозорості інвестиційного клімату. Цей документ — один з елементів допомоги Японії для поліпшення економічної ситуації в Україні», — зауважив посол Японії в Україні Шігекі Сумі.