Відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 30 січня 2015 року №23 зупинено дію окремих положень Угоди між урядом України і урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації.

Так, з 1 березня громадяни Росії не зможуть в’їжджати в Україну, прямувати транзитом через її територію, перебувати на ній і пересуватися нею на підставі паспорта громадянина Російської Федерації або свідоцтва про народження (для дітей віком до 14 років), за якими раніше вони їздили.

Із вказаної дати громадянам Російської Федерації для перетину кордону потрібно мати один із цих документів: паспорт громадянина Російської Федерації, що посвідчує особу громадянина Російської Федерації за межами Російської Федерації; дипломатичний паспорт; службовий паспорт; паспорт моряка (посвідчення особи моряка) — за наявності суднової ролі або витягу з неї; свідоцтво на в’їзд (повернення) у зворотному напрямку (лише для повернення до РФ); льотне свідоцтво члена екіпажу повітряного судна.

Усі громадяни Росії, які до 1 березня прибули на територію України, виїжджатимуть на підставі документів, за якими вони в’їхали, повідомляє прес-служба державної прикордонної служби.

Крім того, вирішується питання щодо запровадження для жителів прикордонних регіонів РФ перетину українсько-російського державного кордону виключно в міждержавних та міжнародних пунктах пропуску на підставі закордонних паспортів і обмеження терміну їх перебування в Україні 90 днів протягом 180 днів з дати першого в’їзду. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»