Із Полтави на схід вирушив ще один автомобіль із вантажем для бійців АТО. Цього разу в кузові — гума, моторне мастило, акумулятори. Всього 65 видів найменувань запчастин для спецтехніки окремої автомобільної санітарної роти. Цінний вантаж супроводжував заступник командира роти Олег Кучеренко. Він повідомив, що полтавські військові санітари отримали все необхідне для ремонту завдяки небайдужим землякам, волонтерам і особисто голові ОДА Валерію Головку.

— Валерій Анатолійович опікується нашою ротою з першого дня її створення у серпні минулого року, — говорить командир роти. — Тоді була неприємна ситуація, коли підрозділ отримав технічно несправні автомобілі. І пан Головко першим відгукнувся на наше прохання про допомогу. Вже наступного дня після звернення рота отримала запчастини для ремонту техніки. Згодом автомобілі пройшли маршем півтисячі кілометрів у зону операції. І тільки дві машини із 57 нам довелося тягти, решта витримала дорогу.

— Запчастини для санітарної роти — це головне, від їхньої наявності залежить боєздатність техніки і оперативність роботи санітарів. Адміністрація спільно з облрадою долучають до цієї роботи наше автотранспортне підприємство, спеціалісти якого виїжджають у зону дислокації підрозділу, щоб допомогти з ремонтом техніки, — пояснив Валерій Головко.

Полтавські санітари перше своє бойове хрещення отримали в Іловайському котлі. А потім доводилося діяти на ділянці від Донецька до Маріуполя. Щоб вивезти поранених із передової, іноді за день доводилося долати понад 300 кілометрів. І якщо люди такі навантаження витримують, то техніка виходить з ладу. Олег Кучеренко каже, що список запчастин готували для Міноборони, проте реальну допомогу отримали вдома, у Полтаві. За словами першого заступника голови облради Володимира Марченка, на закупівлю запчастин залучили майже 140 тисяч гривень.