ФУТБOЛ

Збірна України вдруге поспіль виграє міжнародний турнір - Кубок Кіпру

У середині наступного тижня наші провідні клуби зіграють матчі Ліги чемпіонів та Ліги Європи. З огляду на це дехто зі спеціалістів ставив під сумнів необхідність участі національної збірної в товариських зустрічах у Нікосії. Як на мене, Юрій Калитвинцев усе зробив правильно.

Поєдинки з румунами та шведами були потрібні хоча б для того, щоб побачити чудо-гол Артема Мілевського. Комбінація, після якої другий м'яч влетів у ворота румунського голкіпера Пантилімона, була проведена у вишуканому стилі, притаманному чинним чемпіонам світу та Європи - іспанцям. Поки що зразки такої гри уболівальники бачать лише фрагментарно. Але знаючи тренерський почерк Калитвинцева, можна не сумніватися: українська збірна рухається у правильному напрямку.

- Нічийний підсумок основного часу - це не заслуга румунської збірної, а недоробка нашої, - зазначив виконуючий обов'язки головного тренера. - За мотивацією і якістю гри ми були сильніші за суперників, за результатом, на жаль, ні. Молодці, що перемогли, але навіть якби поступилися в серії пенальті, я б не засмутився. Адже саме після цих зимових спарингів тренерський штаб на вісімдесят відсотків визначився з футболістами, які складуть кістяк нашої дружини. Йдеться про те, що у вибраних нами кандидатів немає проблем. Головне - ми знаємо, на кого спиратимемося в майбутньому.

Наступний контрольний поєдинок українська збірна зіграє на одній з домашніх арен проти чотириразових чемпіонів світу - команди Італії 29 березня.

ТАБЛО «УК»

Турнір на Кіпрі

УКРАЇНА - Румунія - 2:2 (Ракицький, 24, Мілевський, 32 - Алекса 33, 44, серія пенальті - 4:2)

Кіпр - Швеція - 0:2

Фінал. УКРАЇНА - Швеція - 1:1 (Девіч, 20, з пенальті - Елмандер, 7, серія пенальті - 5:4)

Румунія - Кіпр - 1:1 (серія пенальті - 5:4)

Товариські зустрічі:

Іран - Росія - 1:0 (Халатбарі, 90)

Данія - Англія - 1:2 (Аггер, 8 - Д. Бент, 10, Ешлі Янг, 68)

Нідерланди - Австрія - 3:1 (Снайдер, 28, Хунтелар, 48, Кюйт, 70, з пенальті - Арнаутович, 84)

Німеччина - Італія - 1:1 (Клозе, 17 - Россі, 81)

Франція - Бразилія - 1:0 (Бензема, 54)

Аргентина - Португалія - 2:1 (Ді Марія, 14, Мессі, 90, з пенальті -Роналду, 21)

Іспанія - Колумбія - 1:0 (Сілва, 86)