ПІДСУМКИ І ПЛАНИ

Минулий рік став перехідним етапом у роботі Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву після фактично повної зупинки фінансування його програм у 2009-му. На цьому наголосив його керівник Леонід Рисухін, додавши, що в цілому програми, які виконує фонд, торік були профінансовані на майже 300 млн грн. В експлуатацію введені 35 будинків, а це понад 2,5 тисячі квартир, 402 з яких отримали саме молоді родини.

За програмою забезпечення молоді житлом уряд відновив фінансування пільгового молодіжного кредитування на суму 36 млн грн із загального та спеціального фондів Держбюджету. Крім цього, вдалося залучити 31 млн із місцевих бюджетів, а також 17 млн власних коштів фонду. За цією програмою "розморозили" й здали в експлуатацію 23 будинки, в яких отримали квартири 288 молодих родин.

- На 2011 рік передбачено збільшити фінансування пільгових молодіжних кредитів до 60 млн грн, а статутний капітал фонду - на 31 млн. На програму часткової компенсації кредитів комерційних банків планують виділити 103 млн грн, а на програму "Доступне житло" - понад 300 млн. Ці пропозиції нині подані на розгляд до Мінфіну. Очікується, що цього року за всіма своїми програмами фонд отримає від держави фінансову підтримку на майже 500 млн грн, з місцевих бюджетів - 40 млн. Сподіваємося, що гроші будуть вчасно, а отже ми так само вчасно зможемо надати підтримку у придбанні омріяного власного житла понад 3 тис. молодих людей і родин, 400 з них отримають кредити, - підсумував Леонід Рисухін.

Любов ДМИТРЕНКО
для "Урядового кур'єра"