СТАРТ СЕЗОНУ

Перший гол на 20-й секунді матчу «Зальцбург» — «Металіст» став початком операції «вихід до 1/8  Ліги Європи» 
 

Під час тренувального збору в Еміратах бронзовий призер Прем’єр-ліги грізно пограв м’язами в контрольних матчах. Атакувальний потенціал дружини Мирона Маркевича зразка 2012-го сповна відчули на собі провідні російські клуби: московських динамівців на чолі з Андрієм Вороніним харків’яни обіграли 4:2, а столичних спартаківців розгромили ще більш переконливо — 4:1.

Підготовка до весняної частини сезону єдиного українського представника в єврокубках виявилася напрочуд ефективною: десять перемог у дванадцяти спарингах, загальна різниця забитих і пропущених м’ячів — 30:9. Ось чому спеціалісти і журналісти не надто здивувалися і результату першого офіційного матчу сезону. Забивши звичні для себе чотири м’ячі у ворота австрійського «Зальцбурга», Марко Девіч і компанія забезпечили вихід до 1/8 фіналу Ліги Європи, де їх чекає переможець пари «Рубін» (Росія) — «Олімпіакос» (Греція).

— Ми провели дуже насичені збори, ретельно готувалися до дуелі й відчували: без очок не залишимося, — зізнався після фінального свистка М. Маркевич.

 

— Усе вирішив швидкий гол, який уже на першій хвилині забив Тайсон. Цей м’яч зняв напругу, й команда почала грати так, як вона вміє.  

За словами наставника, у матчі-відповіді головною мотивацією для його підопічних буде повний стадіон у Харкові, на якому очікується принаймні 30 тисяч глядачів.

— Не думаю, що футболістам треба щось підказувати. Вони — професіонали і мають у кожній зустрічі викладатися на сто відсотків, — підкреслив тренер.

Найшвидший гол українських клубів у єврокубках. Фото з сайту metalist.ua

З усіх учасників 1/16 фіналу Ліги Європи саме «Металіст» напередодні повторних матчів забезпечив собі найкомфортніший гандикап. Зимовий старт другого за значенням континентального турніру зафіксував дивну тенденцію: лише три зустрічі завершилися на користь господарів. Домашній успіх вдалося відсвяткувати тільки голландському «Алкмару», московському «Локомотиву» та німецькому «Ганноверу».

ТАБЛО «УК»

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Перші матчі.
Зальцбург (Австрія) — Металіст (Україна) — 0:4
Голи: Тайсон (1), Крістальдо (37, 41), Девіч (90+1)
Рубін (Росія) — Олімпіакос (Греція) — 0:1
Локомотив (Росія)
— Атлетик (Іспанія) — 2:1
Аякс (Нідерланди) — Манчестер Юнайтед (Англія) — 0:2
Трабзонспор (Туреччина) — ПСВ (Нідерланди) — 1:2
Порту (Португалія) — Манчестер Сіті (Англія) — 1:2
Сток Сіті (Англія) — Валенсія (Іспанія) — 0:1
Матчі-відповіді відбудуться 23 лютого.