ПРЕМ'ЄР  ЛІГА

У рідних стінах збірна України програла третій матч поспіль

Денис Гармаш, Кирило Петров, Сергій Кравцов, Богдан Бутко. Ця четвірка юних талантів у складі юніорської команди країни стала переможцем домашнього чемпіонату Європи-2009 серед дев’ятнадцятирічних. Два роки потому останній з цього квартету вперше одягнув синьо-жовту футболку національної дружини. Дебют двадцятирічного гравця маріупольського «Іллічівця» вийшов на славу. У товариському спарингу з командою Уругваю Богдан прикривав правий фланг нашої оборони і вдало протидіяв зірці світового футболу Луїсу Суаресу з англійського «Ліверпуля».

Дебют правого захисника відзначив і наставник збірної.

– Склалося враження, що Богдан Бутко на полі був спокійніший, ніж я, – зізнався Олег Блохін. – Далеко не кожен молодий футболіст у його віці здатен не перегоріти у першому матчі проти такого авторитетного суперника. На таких хлопців робитимемо ставку і надалі. Ми ризикували, але це рішення себе виправдало – Богдан зумів сповна скористатися своїм шансом.

Андрій Воронін: «Скільки б я не намагався...» Фото Укрінформу

На жаль, його партнери у центрі оборони Ярослав Ракицький і Олександр Кучер, а також досвідчений Олександр Шовковський такою  надійністю не відзначилися. Найприкріше, що так само, як французи і шведи, володарі Кубка Америки-2011 вирішальний м’яч у наші ворота забили незадовго до фінального свистка. У підсумку – три поразки поспіль із загальним рахунком – 3:8.

– Гра поліпшилася, а результат, як і раніше, невтішний, – поскаржився після фінального свистка 58-річний наставник українців. – Якби мені сказали, що ми цей матч програємо, я б не повірив. Але у футболі все просто: не забиваєш ти – забивають тобі. Такі моменти, які в нас були, треба реалізовувати. У наші ворота було всього три удари – і три голи. Сподіваюся, результат прийде трохи пізніше.

Погодився з тренером і півзахисник «Таврії» Максим Калиниченко:

– Уругвай показав себе класною командою: практично з нічого суперник забив три м’ячі і спокійно поїхав додому, – зауважив він. – Щодо  нашої збірної, то загальний прогрес очевидний, а перемоги прийдуть згодомгодні підопічні Олега Блохіна проведуть черговий спаринг зі збірною Чехії. Репортаж спеціального кореспондента «УК» з Праги читайте у нашій газеті 8 вересня.

ТАБЛО «УК»

Товариський матч
Україна – Уругвай – 2:3
(Ярмоленко, 1, Коноплянка, 45 – Гонсалес, 43, Лугано, 61, Ернандес, 87)

ВІДБІРНИЙ ТУРНІР ЄВРО-2012

Першою до фінального турніру чемпіонату Європи кваліфікувалася команда Німеччини. Блискуча гра в атаці забезпечила дружині Йоахіма Льова перемогу над Австрією і путівку до  фінальної частини Євро-2012. У восьми зустрічах бронзовий призер Кубка світу-2010 не втратив жодного очка.

Німеччина — Австрія — 6:2
Нідерланди — Сан-Маріно — 11:0
Ірландія — Словаччина — 0:0
Росія — Македонія — 1:0
Фарери — Італія — 0:1
Албанія — Франція — 1:2
Болгарія — Англія — 0:3
Кіпр — Португалія — 0:4