ЄВРОТУРНІР

«Динамо» може опинитися за бортом престижного турніру вже за тиждень

Результати жеребкування третього раунду кваліфікації Суперліги в Києві сприйняли без особливого задоволення. Але й у відчай ніхто впадати не збирався.

Враховуючи весняні перемоги біло-блакитних над «Бешикташем» та «Манчестер Сіті», виграш Суперкубка країни у «Шахтаря» та тактичну перебудову, яка почалася в команді Бердиєва, фаворитом пари «Динамо» — «Рубін» слід вважати киян. Так можна було сформулювати настрій спеціалістів напередодні побачення віце-чемпіона України з бронзовим призером російської першості.

Як це нерідко буває у футболі, прогнозисти влучили пальцем у небо. Два роки тому динамівці під керівництвом Валерія Газзаєва обіграли казанців в рідних стінах — 3:1. З того часу суперник втратив трьох своїх зірок — португальця Домінгеша, а також Олександра Бухарова і Сергія Семака. Але й з менш відомими виконавцями «Рубін» виглядає сьогодні командою, яка б не загубилася навіть в італійській Серії А. Вмінню зруйнувати чужу гру, тактично бездоганно зіграти у захисті у гостей можна тільки повчитися. Росіянин Роман Широков (зріст — 184 см), новачок з Італії Сальваторе Боккетті (186) та грузинський легіонер Саба Квірквелія (197) — та трійка атлетів звела нанівець усі спроби динамівської атаки забити хоча б гол престижу.

В той же час пара центральних оборонців киян — Євген Хачеріді та Пап Діакате «привезли» у власні ворота два зовсім необов’язкові м’ячі. Додайте до цього провальну гру в центрі поля Романа Єременка, відвертий сумбур у діях Андрія Ярмоленка та Лукмана Аруни. З огляду на все це болюча домашня поразка на старті єврокубкового сезону виглядає абсолютно закономірною.

— Ми готувалися саме до такої гри «Рубіна», очікували масованої оборони, але пропустили безглуздий гол, який перевернув ситуацію з ніг на голову, — поскаржився після фінального свистка Юрій Сьомін.

А ось Курбан Бердиєв проявив себе не тільки блискучим тактиком, а й неабияким дипломатом.

Виходячи з наших кадрових проблем, цього вечора ми могли зіграти тільки таким чином, — зізнався наставник російського клубу.

Чого слід чекати від поєдинку 3 серпня в Казані?

— Тренера змінювати ми не будемо, — пообіцяв Ігор Суркіс. — Якщо б деякі футболісти налаштувалися на гру по-іншому, рахунок на табло не був би таким плачевним. У футболі трапляється всяке. Але в поєдинку з «Рубіном», пропустивши «швидкий» мяч, футболісти не показали, що можуть битися за результат. Сьогодні всі уболівальники  побачили, хто не відповідав рівню київського «Динамо».

ТАБЛО «УК»

Ліга чемпіонів, 3 відбірний раунд

«Динамо» (Україна) — «Рубін» (Росія) — 0:2 (Касаєв, 6, Натхо, 68, з пенальті)

«Зестафоні» (Грузія) — «Штурм» (Австрія) - 1:1 (Гелашвілі, 74 — Вольф, 78)

«Екранас» (Литва) — БАТЕ (Білорусь) — 0:0

АПОЕЛ (Кіпр) — «Слован» (Словаччина) — 0:0

«Літекс» (Болгарія) — «Вісла» (Польща) — 1:2 (Веллінгтон, 45+1 — Ламей, 19, Меліксон, 76)

«Генк» (Бельгія) — «Партизан» (Сербія) — 2:1 (Воссен, 70 з пенальті, Огунжимі, 90+2 — Томіч, 65)

«Рейнджерс» (Шотландія) — «Мальме» (Швеція) — 0:1 (Ларссон, 18)

«Твенте» (Нідерланди) — «Васлуй» (Румунія) — 2:0 (Янко, 34, з пенальті, 57)

Матчі-відповіді пройдуть 2 — 3 серпня.