СВЯТО ЗАКОХАНИХ

У День святого Валентина  варто проявити фантазію — подаруйте квіти через вікно або
заспівайте пісню

У світі День святого Валентина відзначають ще з XVI сторіччя. Хоч шанувати таке велике почуття як Кохання почали значно раніше, приміром, римляни в середині лютого святкували фестиваль еротизму, який іменувався Lupercalla на честь богині кохання.

Щоправда, в Україні це свято не набуло масового характеру, тому й досі його вважають одним з найсуперечливіших. Для одних — це додатковий привід порадувати кохану людину подарунком, для інших звичайний календарний день. Більше того, ці люди вважають, що День святого Валентина придумали торговці сувенірами, які напередодні 14 лютого продають значно більше свого краму, ніж зазвичай. Проте навіть ті, хто хоче зробити приємне коханим, «ламають голову» над тим, як здивувати, а не просто «відбути чергу».

З кожним роком це зробити все важче і важче. Адже все найкраще, що можна було подарувати, вже подаровано. А букети квітів, цукерки, листівки, чашки, станки для гоління, гаманці — банально. Проте якщо підійти до цієї справи з фантазією, навіть банальний подарунок приємно здивує близьку людину.

Почнемо з прекрасної половини людства. Звісно, більшість жінок не уявляє свята без букетів, але й вони можуть бути не тільки з квітів, а й з цукерок чи фруктів. Солодкий припаде до смаку любителькам смачного, а фруктовий — тим, хто стежить за фігурою. Такий букет можна замовити у професіоналів або виготовити самому. Останній варіант обійдеться значно дешевше.

Якщо все-таки хочеться презентувати квіти, варто замовити «квіти, які розмовляють». На пелюстки тих же троянд фахівці наносять надписи. Таким чином ви даруєте квітку і листівку одночасно. За бажанням квітку можуть вкрити спеціальним розчином – і вона світитиметься в темряві.

Самі листівки теж можуть бути різними. Краще замовити «розмовляючу» чи «співаючу» й бажано ручної роботи. Якій дівчині таке не сподобається?! Дивовижно виглядають «літаючі» листівки, коли дівчина відкриває коробочку, з неї з’являється кольоровий метелик. За бажанням можна організувати яскравий салют метеликів. Цікаво, що потім комашка ще кілька днів житиме в квартирі й тішитиме господарів. Особливо приємно дивитись на метеликів в цьому році: за вікнами лежить сніг, а в хаті справжня весна.

 

На жаль, останнім часом чоловіки так рідко дивують коханих. Фото УНІАН

Чоловікам припадуть до смаку маленькі дрібнички. Приміром, флешка. Але й така вже звична нам річ повинна бути оригінальною, для цього варто, щоб вона була виготовлена у вигляді сердечка, яке розпадається на дві частини: одну з яких потрібно віддати коханій людині. Килимок для мишки з фотографією закоханих щохвилини нагадуватиме хлопцю про ваші почуття. Візитниця з брелоком з нанесеними на них ініціалами чоловіка свідчитиме про індивідуальне ставлення до нього.

Гравіювання на пляшці з улюбленим міцним напоєм не залишить байдужим до подарунку жодного представника сильної статі. В комплекті з пляшкою можуть йти келихи з такими ж цікавими надписами.

Ну і класикою вітань, які у всі часи були актуальними, є серенади. І якщо раніше їх співали лише жінкам, віднедавна і представникам сильної статі можна подарувати пісню. Звісно, в ідеалі краще заангажувати професійних співаків, але можна обійтись і власними силами. Щоправда, сусіди другої половини можуть не оцінити такого пориву душі й серця, проте головне, щоб коханій людині такий романтичний презент припав до душі.

Ще однією фішкою може стати сам процес піднесення презенту. Приміром, якщо його не банально подарують, а принесе кур’єр-альпініст через вікно. Організатори свят переконують, що такий незвично подарований презент запам’я- тається на все життя. От уявіть, прокидаєтесь вранці, а до вас у вікно, яке розташоване на 16 поверсі, зазирає незнайомець з пакунком в руках. Він може принести яскравий букет для пані.