ЛІГА ЧЕМПІОНІВ

Доля путівки в наступний раунд вирішиться 7 серпня в Роттердамі 
 

Рік тому біля керма «Фейєнорда» став Рональд Куман. Найрезультативніший захисник в історії світового футболу і на тренерському містку продемонстрував свої різнобічні таланти. Але й репутація професіонала елітного рівня не дала змоги йому зберегти своїх найкращих футболістів, які подалися у клуби англійської Прем’єр-ліги.

—Динамівці просто зобов’язані подолати голландський бар’єр, — наголосив напередодні зустрічі екс-захисник киян Стефан Решко. — Якщо біло-блакитні не пройдуть цей раунд кваліфікації, Сьоміна відправлять у відставку. У цьому немає жодного сумніву. Не може клуб із такими традиціями так рано вибувати з Ліги чемпіонів.

Переможний м'яч кияни забили з передачі О. Гусєва. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

Підопічних Кумана, чий середній вік ледь сягає 23 років, господарі поля дотиснули не без пригод. Водночас серед п’ятдесяти трьох тисяч глядачів, які зібралися цього задушливого вечора на трибунах «Олімпійського», не було жодного, кому сподобалася гра киян у першому таймі. Вкрай непереконливий вигляд мав у центрі поля улюбленець Сьоміна Мілош Нінкович, жахливої кількості помилок у стандартних ситуаціях припускалися крайні захисники — Сілва та Попов.

— В останні хвилини моїм підопічним було дуже важко, — зізнався після фінального свистка наставник голландців. — Різниця між нами в тому, що «Динамо» випускало на заміну гравців збірної — Олега Гусєва і Артема Мілевського, а ми — молодих хлопців.

ТАБЛО «УК»

 Ліга чемпіонів 3 кваліфікаційний раунд, перші матчі

Динамо ( Україна) — Фейєнорд (Нідерланди) — 2:1     

Голи: Іммерс (55, автогол), Ідейє (69) — Схакен (49)