ФУТБОЛ

Максимальний результат на старті показують діючі чемпіони країни

Без ударного форварда динамівцям важко буде не тільки грати в груповому раунді Ліги чемпіонів, а навіть потрапити до 32 найсильніших клубів конти- ненту. Слушність такої думки підтвердило жереб- кування, проведене минулої п’ятниці в штаб-квартирі УЄФА. Пара «Динамо» — «Рубін» — безперечно, найсильніша в третьому раунді кваліфікації ниніш- ньої суперліги.

Розуміючи це, тренерський штаб столичного клубу максимально серйозно поставився до проведення літньої трансферної кампанії. Кандидатів на переїзд до берегів Дніпра літали переглядати не тільки селекціонери, а й сам головний тренер та його помічники. Зокрема на вирішальному етапі за нападаючим «Сошо» Брауном Ідейє спостерігав Олег Лужний. Висновок звучав обнадійливо: гравець, який в останньому чемпіонаті Франції забив 15 м’ячів в 35 зустрічах, може яскраво проявити себе і в національній першості України.

Схоже, цього разу президент динамівського клубу не викинув гроші на вітер. 22-річний новачок біло-блакитних протягом тайму встиг забити два красивих м’ячі у ворота «Олександрії» та віддати гольову передачу своєму новому партнеру Андрію Ярмоленку.

А протягом перших 45 хвилин Артем Мілевський з товаришами ніяк  не могли переграти захист господарів, які рік тому виступали в першій лізі. Це визнав і головний тренер киян.

— Рахунок — 0:0 нас явно не влаштовував, — розповів Юрій Сьомін. — У перерві ми вирішили замінити Огнена Вукоєвіча: він завжди жорстко веде єдиноборства, а вже мав жовту картку. Замість нього на поле вийшов нігерійський новобранець Ідейє. Його індивідуальна майстерність виявилася чудовою.

При цьому варто погодитися і з Віктором Леоненком. Форвард, який свого часу не раз визнавався кращим футболістом України, переконаний: справжній потенціал легіонера можна буде оцінити лише 26 липня в домашньому матчі Ліги чемпіонів проти казанського «Рубіна».

Наступної неділі діючий чемпіон країни «Шахтар» прийматиме в рідних стінах «Карпати». Команда Мірчі Луческу підходить до принципового двобою в доброму настрої: вдесяте гірники почали новий сезон з двох перемог поспіль. Значно складніша ситуація в львівському клубі. Без своїх вчорашніх лідерів Дениса Кожанова та Артема Федецького п’ята команда країни виглядає непереконливо. Одне набране очко, лише один забитий м’яч — це не той результат, на який сподівалися прихильники одного з учасників Ліги Європи. У другому турі господарі не зуміли переграти «Чорноморця».

— Можливо, далося взнаки хвилювання гравців, адже це наша перша домашня гра, — спробував пояснити невиразну нічию наставник львів’ян Олег Кононов. — У будь-якому разі, зневірятися не будемо. Хлопці тільки входять в сезон. У нас з’явилися нові молоді гравці, яким потрібний час.

 ТАБЛО «УК»

Чемпіонат України. 2 тур

Кривбас — Дніпро — 0:2 (Антонов, 50, 90+4); Арсенал — Іллічівець — 0:0;

Карпати — Чорноморець — 1:1 (Лукас, 17 — Діденко, 44); Металург — Шахтар — 0:2 (Срна, 45+2, Вілліан, 65); Оболонь — Ворскла — 0:1 (Безус, 52); Олександрія — Динамо — 1:3 (Запорожан, 72 — Ярмоленко, 54, Ідейє, 56, 79); Металіст — Зоря — 3:2 (Едмар, 3, Девіч, 49, Хав’єр, 62 — Мадоу, 34, з пенальті, Ліпартія, 57); Волинь — Таврія - 2:2  (Майкон, 4, 90+3 — Монахов, 6, Калініченко, 63);

Лідери: Шахтар — 6 очок, Дніпро, Таврія, Динамо, Металіст, Іллічівець — по 4.

Бомбардири: Олексій Антонов (Дніпро) — 4 мячі, Бруно (Динамо), Маду (Зоря), Мазілу (Арсенал), Майкон (Волинь), Шав’єр (Металіст) — по 2.