ВІЗИТ

Завершився візит до України представників Міжнародного агентства з атомної енергії, метою якого було налагодження двосторонньої співпраці щодо забезпечення ядерної безпеки під час проведення фінальної частини Євро-2012 та обміну науковою і технічною інформацією щодо ядерної енергії.

Експерти оглянули потенційне приміщення для навчального центру МАГАТЕ на базі Державної екологічної інспекції, ознайомилися з роботою відділів інструментально-лабораторного контролю в Київській області та м. Києві.

Під час візиту обговорено програму співробітництва цих двох установ, проблеми отримання гуманітарної допомоги, сертифікації лабораторій та навчання фахівців Держекоінспекції у 2011-2012 роках.

Експерти МАГАТЕ також взяли участь в ознайомчому семінарі Міністерства екології та природних ресурсів "День відкритих дверей" для дипломатів іноземних країн, закордонних інвесторів та інших представників міжнародної спільноти, які працюють в Україні, під час якого отримали нагоду ознайомитися з діяльністю міністерства та центральних органів влади, діяльність яких координується міністром.

За результатами візиту сторони висловили готовність до спільної співпраці заради гармонізації стосунків між Україною та Європейським Союзом, збереження природи та ефективної реалізації заходів екологічної безпеки, повідомляє прес-служба Держекоінспекції.