ПРЕМ'ЄР-ЛІГА

Завдяки кращій різниці м’ячів турнірну таблицю очолили київські динамівці 

Минулого сезону справжньою грозою авторитетів була «Оболонь». Команда Сергія Ковальця напрочуд впевнено почувалася у зустрічах з майбутнім чемпіоном і срібним призером Прем’єр-ліги. Приємною несподіванкою нинішньої першості став впевнений старт іншого столичного клубу — «Арсенала». Команда Леоніда Кучука не втрачає очок на полях суперників. В Одесі «каноніри» не залишили шансів «Чорноморцю», який повернувся в елітний дивізіон — 3:0. У Полтаві обіграли учасника розіграшу Ліги Європи — «Ворсклу» — 2:0. У сьомому турі забили три м’ячі у ворота луганської «Зорі».

А ось у рідних стінах столичний клуб виглядає не так впевнено. Минулої суботи головний тренер киян святкував день народження. Але з подарунком наставнику у його підопічних не склалося. Футболісти «Таврії» у напрочуд результативній і видовищній зустрічі перемогли прямого конкурента за місце в майбутній Лізі Європи і піднялися на четверту сходинку турнірної таблиці.

Данило Сильва з партнерами господарювали на землі і в повітрі. Фото Укрінформу

Головна увага вболівальників була прикута до учасників нещодавніх  кубкових баталій Старого Світу. Календар Прем’єр-ліги звів наших представників на міжнародній арені у двох парах. Зрозуміло, що психологічна перевага у цих двобоях була на боці клубів, які напередодні забезпечили собі єврокубкову осінь. Київські динамівці буквально розтрощили в Дніпропетровську четверту команду минулої першості.

— Нам соромно за цю поразку, — зізнався після фінального свистка капітан команди Сергій Кравченко. — Поразка з рахунком 0:4 на «Дніпро-Арені» — це дуже прикро. Сьогодні ми займаємо в турнірній таблиці лише дев’яте місце. На мою думку, нижче падати вже нема куди. Хотіли реабілітуватися в очах шанувальників проти англійського «Фулгема» і ось зараз з «Динамо», але нічого не вийшло. Все, що нам залишається, це попросити вибачення за таку гру.

Захоплюючий матч у Львові видали два інші учасники стикового раунду Ліги Європи — «Карпати» та «Металіст». За нічийного рахунку 1:1 на 87-й хвилині поєдинку гості залишилися у меншості через вилучення Фініньо. Однак це не завадило харків’янам вирвати перемогу — вихід один на один з воротарем реалізував гравець збірної України Марко Девич.

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 8 тур

Кривбас — Зоря — 2:1

Дніпро — Динамо — 0:4

Іллічівець — Ворскла — 4:1

Чорноморець — Шахтар — 2:2

Металург — Олександрія — 3:1

Карпати — Металіст — 1:2

Арсенал — Таврія — 2:3

Волинь — Оболонь — 1:1

Лідери: «Динамо», «Шахтар» — по 20 очок, «Металіст» — 18, «Таврія» — 14, «Кривбас» — 13.

Бомбардири: Майкон (Волинь) — 8 м’ячів, Шав’єр (Металіст) — 6, Крістальдо (Металіст), Ідейє (Динамо) — по 5.