ПРЕМ'ЄР-ЛІГА

Після стартових турів верхівка турнірної таблиці набула звичного вигляду

Як ми вже повідомляли, вперше в історії вітчизняного футболу відразу п’ять українських клубів змагатимуться за право зіграти в груповому раунді Ліги Європи. Під час жеребкування у швейцарському Ніоні відверто не пощастило «Металісту». Завдяки досить пристойному індивідуальному рейтингу харків’яни опинилися серед «сіяних» клубів. Це означало, що підопічні Мирона Маркевича цілком могли вийти на російську «Аланію», ізраїльський «Маккабі» чи «Шемрок Реверс» з Ірландії. Але доля звела бронзового призера української першості із «Сошо». П’ята команда Франції - найсильніший з усіх можливих варіантів.

Ще більш грізний конкурент дістався «Дніпру». Аби продовжити для себе євросезон, команда Хуанде Рамоса повинна обіграти за сумою двох матчів фіналіста Ліги Європи-2010 - англійський «Фулхем». Лондонці фінішували у Прем’єр-лізі на восьмому місці, а в єврокубки потрапили завдяки квоті «фейр-плей» - для найбільш дисциплінованих команд.

М'яч, забитий Бурдужаном, став дебютом для форварда "Чорноморця". Фото з сайту chernomorets.odessa.ua

Завдання дніпропетровців виглядає ще більш складним, зважаючи на невиразну гру Руслана Ротаня та його партнерів на внутрішній арені. Серйозне підсилення складу в міжсезоння ніяк не позначається на турнірних результатах клубу. Шість пропущених м’ячів у стартових турах, вісім набраних очок з п’ятнадцяти можливих — не той результат, який дасть змогу«Дніпру» втрутитися в боротьбу за призові місця.

 В Одесі гості не зуміли обіграти одного з аутсайдерів, який ще жодного разу не перемагав у нинішньому чемпіонаті. Натомість «Металіст» не без пригод здобув три очки у поєдинку з іншим новачком Прем’єр-ліги — «Олександрією».

У заключному матчі туру «Ворскла» в рідних стінах несподівано поступилася столичному «Арсеналу». Доля зустрічі вирішилася наприкінці першого тайму, коли гості завдали подвійного удару:? протягом двох хвилин відзначилися Георге Флореску та Максим Шацьких. Таким чином «каноніри» перервали серію з трьох перемог поспіль ще одного учасника розіграшу Ліги Європи.

— Не «Арсенал» нас обіграв, а ми програли. Останнім часом кияни — наш камінь спотикання, — зізнався наставник полтавчан Микола Павлов. — Особливо, коли граємо вдома: то вони нам заб’ють п’ять мячів, то все вирішиться у компенсований час. Цього вечора за дві хвилини ми пропустили два м’ячі через наші безглузді помилки. Перший гол - результат відмінного виконання, плюс до всього гравці, які повинні були перебувати у центральному колі, під час виконання штрафного побігли допомагати форвардам. Коли в наші ворота влітав другий м’яч, захисники повинні були не дивитися футбол, а грати.

ТАБЛО «УК»

Чемпіонат України. 5-й тур

«Іллічівець» — «Волинь» — 1:2 (Фомін, 72 — Майкон, 39, 44)

«Чорноморець» — «Дніпро» — 1:1 (Бурдужан, 90 — Джуліану, 43)

«Шахтар» — «Кривбас» — 2:0 (Селезньов, 43, Шевчук, 48)

«Ворскла» — «Арсенал» — 0:2 (Флореску, 44, Шацьких, 45)

«Динамо» — «Карпати»— 2:0 (Шевченко, 34, Вукоєвич, 55)

«Зоря» — «Металург» — 1:0 (Чечер, 90+3, автогол)

«Таврія» — « Оболонь»— 0:0

«Металіст» — «Олександрія» — 2:1 (Крістальдо, 40, Шав’єр, 77 — Гітченко, 88)

Лідери: «Шахтар» — 13 очок, «Динамо», «Металіст» — по 11

Бомбардири: Майкон (Волинь) — 6 мячів, Шав’?єр (Металіст) — 3,Олексій Антонов (Дніпро), Ідейє (Динамо) — по 4.