ПРЕМ'ЄР-ЛІГА

Дніпропетровська лєтка-єнька

Центральний матч був зіграний в Дніпропетровську, де господарі поля приймали чемпіона і володаря Кубка України. На жаль, четверта команда країни за підсумками попередньої першості нічого серйозного не зуміла протиставити одноосібному лідеру першості. Останні сім років «Шахтар» жодного разу не поступався дніпропетровським футболістам. Цю традицію не було порушено і цьогоріч.

Навряд чи наставник української збірної Олег Блохін ще раз довірить позицію у центрі оборони дуету Чеберячко—Мандзюк. Як і у нещодавній грі проти команди Швеції, ця пара захисників припускалася багатьох позиційних помилок. Трьома з них відмінно скористалися бразильські легіонери гірників Луіс Адріано, Фернандіньо та Жадсон.

 

Дуглас Коста з партнерами легко долали захисні редути дніпропетровців. Фото УНІАН

До речі, наставник «Шахтаря» Мірча Луческу підтвердив, що Жадсон отримав спокусливу пропозицію про перехід до лондонського «Арсенала». Очікується, що 27-річний бразилець замінить у складі «канонірів» Сеска Фабрегаса, який збирається одягти футболку «Барселони».

Зусиль чергового новачка «Дніпра» Ніколи Калініча вистачило лише для того, щоб уникнути розгромної поразки. Нападаючий збірної Хорватії відкрив рахунок забитим м’ячам вже в дебютному для себе матчі. Відзначився форвард і буйним норовом: за удар ліктем в обличчя Олександра Кучера його було вилучено з поля наприкінці зустрічі.

Вже найближчого четверга підопічні Хуанде Рамоса стартують у плей-оф раунді Ліги Європи. Суперник — англійський «Фулгем» зайвих компліментів не потребує. Поки що спеціалісти і вболівальники ніяк не можуть збагнути, за рахунок чого дніпропетровці збираються скласти гідну конкуренцію представникові англійської Прем’єр-ліги.

Лише в шостому турі, нарешті, першу перемогу здобули «Карпати».  На 38-й хвилині захисник господарів Ігор Ощипко зрізав м’яч у власні ворота. Однак львів’яни не опустили руки.  Дублем у зустрічі проти луганської «Зорі» відзначився іспанський нападник Лукас.

Наступний суперник команди Олега Кононова на євроарені — грецький ПАОК.

— Наш конкурент — команда серйозного рівня, — розповів журналістам новий лідер атак прикарпатського клубу. — Але і ми поступово знаходимо притаманну собі гру. Гадаю, нам до снаги пройти греків. Усі гравці прагнуть вдруге поспіль зіграти в груповому турнірі Ліги Європи.

ТАБЛО «УК»

Чемпіонат України. 6 тур

Кривбас — Ворскла — 0:0

Дніпро — Шахтар — 1:3 (Калініч, 80 — Адріано, 5, Жадсон, 45,  Фернандіньо, 58)

Іллічівець — Чорноморець — 1:1 (Ярошенко, 67, з пенальті — Полянський, 89, автогол)

Оболонь — Металіст — 3:3 (Пластун, 11, з пенальті, Мандзюк, 58, Котенко, 68 — Крістальдо, 29, Хав’єр, 34, Пластун, 78, автогол)

Карпати — Зоря — 2:1 (Лукас, 41, 43 — Ощипко, 38, автогол)

Арсенал — Динамо — 0:2 (Шевченко, 37, з пенальті, Ідейє, 38)

Волинь — Олександрія — 3:1 (Шиков, 6, 55, Майкон, 21 — Таргамадзе, 85, з пенальті)

Матч Металург — Таврія відбувся вчора

Лідери: Шахтар — 16 очок, Динамо — 14, Металіст — 12, Ворскла, Волинь, Кривбас — по 10.