ГОСТИННІСТЬ

І з «броні» можна збити пиху

Кімнати, розраховані на двох-трьох осіб, різноманітні послуги, починаючи від перукарні і пральні і закінчуючи сауною, безкоштовний вихід в Інтернет. Крім цього, сучасний спорткомплекс і стадіон. Такий вигляд має новий гуртожиток Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого». Не випадково ці апартаменти називають студентським готелем підвищеної комфортності.

— У багатьох містах нашої країни немає таких готелів, як гуртожитки в Харкові, — зізнався директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський під час прес-конференції, присвяченої розміщенню майбутніх гостей величезного футбольного свята. За його словами, під час фінального турніру Старого Світу нашу країну можуть відвідати до 800 тисяч уболівальників.

— Вже відбулися зустрічі з представниками фан-посольств Нідерландів, Німеччини, Англії та Швеції, вболівальники яких  лідирують серед покупців квитків. Відтак на початку літа Києву та  Львову, Донецьку і Харкову знадобиться до 40 тисяч ліжко-місць на добу. Можу запевнити наших гостей: в Україні достатньо місць для розташування вболівальників за доступними цінами. 

Ще одна особливість ринку розміщення: 80 відсотків вболівальників, які збираються наживо подивитися матчі континентальної першості, шукають бюджетне житло нижчої категорії. Тому підвищеним попитом у туристичних фірм, що офіційно співпрацюють з організаторами першості, користуються  місця для ночівлі у хостелах, санаторіях та наметових містечках.

— Той рівень сервісу, якого прагнуть вболівальники з Європи, ми можемо запропонувати, — пообіцяв керівник проекту «Агенція з розміщення вболівальників EURO 2012» туристичної компанії TUI Андрій Ставенко. — З цією метою, наприклад, у Києві планується облаштувати наметові містечка в гольф-центрі на Оболонській набережній, у комплексі Експо Плаза на вулиці Салютній, а також у Гідропарку. Ціни в таких помешканнях будуть досить помірні: 25 — 30 євро на добу.

Слід зауважити, що більшість місць у готелях високого рівня вже законтрактовані цільовими групами УЄФА — офіційними делегаціями, суддями та представниками закордонних мас-медіа.

Наостанок організатори закликали фанів бронювати номери лише на офіційних сайтах турагентств «Гамалія» і TUI Travel. Адже саме вони відповідають за взаємодію між містами, де відбуватиметься чемпіонат, і футбольними федераціями країн-учасниць.

P.S. Про те, як журналісти  «Урядового кур’єра» бронювали місця в готелях  міст, які прийматимуть   Євро-2012 читайте незабаром у спецвипуску газети.