ПРЕМ’ЄР-ЛІГА

Тринадцятий тур вітчизняної першості довів, що футбольні прикмети таки діють 

Невиграшна серія столичної «Оболоні» набридла вже не лише вболівальникам, а й дружинам футболістів. Тож на гру проти дніпропетровців вони прийшли з банером, напис, на якому обіцяв: переможете — зацілуємо! На жаль, навіть такий стимул не спрацював. Та й негласне футбольне правило каже: до фінального свистка — жодних обіцянок. Адже удача примхливіша за дружину.

Кажуть, команда грає так, як їй дозволяє суперник. «Оболонь» дозволила «Дніпру» грати саме так, як він любить: гостям давали комбінувати, відкрили простір для швидких атак. За цих умов підопічні Хуанде Рамоса з перших хвилин заволоділи ініціативою, дуже швидко повівши в рахунку: Матеус віддав з флангу на Олійника, і той першим дотиком пробив влучно.

Вдруге Денис забив з подачі Коноплянки, який і сам прагнув відзначитися. Мав «Дніпро» і ще кілька нагод для того, аби вже до перерви збільшити рахунок. А «Оболонь», гравці якої, чого гріха таїти, за рівнем майстерності поступаються дніпропетровцям, мала би проявити характер. Однак огризнулася лише один раз.

Панас (у зеленому) — Кравченку: перемога не про нас. Фото УНІАН

Чи то захисники «Дніпра» помилилися, створюючи штучне «поза грою» при подачі штрафного, чи все ж неправий був боковий арбітр, але сумнів має трактуватися на користь атаки, а тому гол Пластуна був зарахований і повернув матчеві інтригу, яка зникла вже за кілька хвилин: Коноплянка таки забив свій гол — без опору захисників обігрався з Ротанем у штрафному майданчику і пробив у дальній від Реви кут. Та героєм поєдинку все-таки судилося стати Олійнику — під завісу він оформив хет-трик. І вже певно, у нього того вечора від поцілунків не було відбою.

«Дніпро», провівши дві переможні гри з аутсайдерами, повернувся до верхньої половини турнірної таблиці. А от просвітку на небосхилі пивоварів поки не видно. Лишається загадкою, за рахунок чого ця міцна і симпатична  команда збирається рятувати своє місце в елітному дивізіоні.

Мала втіха, що боротися за місце під сонцем доведеться тепер не лише з олександрійцями, а й з львів’янами, які мали розгублений вигляд у поєдинку зі столичними канонірами. «Арсенал» спантеличив «Карпати» швидким голом. Та так, що оговтатися їм не вдалося — натомість пропустили ще двічі. Тож протистояння між давніми знайомцями Кононовим та Кучуком не вийшло. А четверте місце, яке «Арсенал» посідає у турнірній таблиці, лише підтверджує, що киянам пощастило з наставником.

«Вершки» турнірної таблиці свої матчі виграли, щоправда і в «Шахтаря», і в «Динамо» поєдинки вийшли непростими і забрали чимало зусиль, але сподіваємось, на якість гри у матчах Ліги чемпіонів та Ліги Європи це не вплине. Власне, ця якість має бути набагато кращою, бо «Зеніт» і «Бешикташ» — суперники іншого розливу. І те, що майбутні візаві киян програли у звітному турі турецької першості посередньому «Кайсеріспору» — 0:2, та й загалом посідають лише десяту сходинку після шести матчів, не повинно вводити в оману.

ТАБЛО «УК»

ПФК Олександрія — Іллічівець — 1:2

Голи: Кралік (52) — Пуканич (41, пенальті), Бутко (90+3)

Зоря  — Ворскла — 0:0  

Таврія — Шахтар — 1:3  

Голи: Назаренко (36) — Луїс Адріано (28), Шевчук (90+2), Вілліан (90+5)

Металіст — Чорноморець — 1:0

Гол: Буднік (45+1)

Металург Д — Кривбас — 1:0

Гол: Фернандеш (40, пенальті)

Карпати — Арсенал — 0:3

Голи: Одібе (7), Мазілу (67, 74)

Оболонь —   Дніпро — 1:4

Голи: Пластун (51) — Олійник (13, 23, 86), Коноплянка (63)

Динамо — Волинь — 2:1

Голи: Шевченко (13), Мілевський (25) — Шумахер (27)

Турнірне становище команд: Шахтар — 33 очка, Динамо — 33, Металіст —31, Арсенал — 23, Кривбас — 13, Металург — 19, Дніпро —18, Ворскла — 18, Таврія — 17, Іллічівець — 12, Зоря — 12, Волинь — 12, Чорноморець — 11, Карпати — 10, ПФК Олександрія — 10, Оболонь — 5.