ПРЕМ'ЄР-ЛІГА

У дванадцятому турі чемпіонату країни не зафіксовано жодної нічиєї 

Минулого тижня у континентальних турнірах українські клуби не потішили уболівальників. У своїй групі «Металіст» посідає друге місце, «Динамо» — третє, а «Ворскла» і, що найдивніше, чинний чемпіон країни — «Шахтар» пасуть задніх. Тому в чергових поєдинках внутрішньої першості лідери Прем’єр-ліги просто зобов’язані були підтвердити своє реноме.

Цікаво було спостерігати, яких змін зазнають склади фаворитів порівняно з поєдинками на євроарені. Найрадикальнішим серед своїх колег виявився Мірча Луческу. У домашній зустрічі з  луганською «Зорею» наставник гірників випустив на поле десять нових виконавців.

Іншої кадрової політики дотримувалися Мирон Маркевич і Микола Павлов. Вони зробили лише по одній заміні. У харків’ян з перших хвилин замість Торреса вийшов Марко Девіч. А в полтавській команді ветерана Василя Сачка замінив албанський легіонер Ахмед Янузі. Прихильником поміркованої ротації складу виявився Юрій Сьомін. Наставник віце-чемпіонів залишив у Києві Андрія Шевченка і Горана Попова, який змушений був пропустити матч у Полтаві через перебір попереджень. Натомість із перших хвилин кинув у бій Тараса Михалика, Артема Мілевського, Олега Гусєва і Мілоша Нінковича.

У Полтаві підопічні Юрія Сьоміна здобули четверту виїзну перемогу поспіль. Фото з сайту vorskla.com.ua

Не без пригод трійка лідерів здобула чергові перемоги. Найцікавіше, що досвідчені майстри тренерського цеху Луческу і Сьомін приберегли джокерів у рукаві. Хід поєдинку на «Донбас Арені» різко змінила поява на полі бразильського чарівника м’яча Вілліана. У складі динамівців цю роль виконав Андрій Ярмоленко, який у перерві замінив захисника Даніло Сілву.

— У грі було два позитивні моменти, — наголосив  після фінального свистка Мірча Луческу. — Передовсім  це перемога. Друге — це двадцять хвилин якісного футболу, який ми продемонстрували у другому таймі. Порівняно з матчем Ліги чемпіонів я замінив десять гравців — від цього постраждало взаєморозуміння.

— За грою ми ні у чому не поступалися «Динамо», усе вирішила індивідуальна майстерність, — зауважив у свою чергу наставник полтавців Микола Павлов. — Навіть не очікував, що ми так гідно проведемо цей матч. Не варто забувати, що основу «Ворскли» складають молоді хлопці. Якщо додати ще кількох талановитих новачків, у нас вимальовується вельми перспективний колектив, якому до снаги розв’язання серйозних завдань.

ТАБЛО «УК»

Кривбас — Оболонь — 1:0 (Костишин, 78)

Дніпро — Олександрія — 5:1 (Коноплянка, 38, 57, Калініч, 44, 62, Матеус, 65 — Таргамадзе, 25)

Іллічівець — Металіст — 0:1 (Едмар, 55)

 Чорноморець — Таврія —1:0 (Леонардо, 2)

 Шахтар — Зоря — 4:1 (Дуглас, 44, Селезньов, 50, 62, Едуарду, 70 – Мілько, 22)

Ворскла — Динамо — 1:2 (Краснопьоров, 36 — Ідейє, 63, Ярмоленко, 69)

Арсенал — Металург — 1:0 (Богданов, 90+3)

Волинь — Карпати — 0:2 (Голодюк, 25, Зеньов, 51)

Лідери: Шахтар, Динамо — по 30 очок, Металіст — 28, Арсенал,  Кривбас — по 20.