ПРЕМ’ЄР-ЛІГА

Своє повернення в український футбол болгарський тренер Нікола Костов відзначив перемогою

Віктор КАЛІНІЧ
для «Урядового кур’єра»

Календар нинішньої першості склався для «Карпат» — краще годі й уявити. Перше по-справжньому серйозне випробування чекало львівських футболістів лише наприкінці серпня: у матчі сьомого туру вони мали зустрітися з чемпіоном та володарем Кубка країни «Шахтарем». Здавалося б, не форсуючи подій, команда могла входити в сезон, набираючи оптимальні фізичні кондиції.

Але не так сталося, як гадалося. У перших трьох турах, де її суперниками були «Волинь», «Іллічівець» і «Ворскла», прикарпатські футболісти набрали лише одне очко з дев’яти можливих, маючи жахливу різницю забитих і пропущених м’ячів — 3:9. Реакція президента клуба Петра Димінського виявилася прогнозованою: Павла Кучерова на тренерському містку змінив Ніколай Костов. Болгарський спеціаліст з 2008 по 2010 рік очолював донецький «Металург», а останнім часом працював з популярним клубом «Левськи».

— Пропозиція зі Львова була несподіваною, — заявив журналістам новий керманич «Карпат». — Але я відгукнувся на запрошення, зустрівся з керівництвом, яке показало нову базу і клубну інфраструктуру. Побачивши все, я погодився без вагань.

У «Карпат» дуже амбіційний президент, а в гравців є бажання боротися за високі місця. Сьогодні не можу сказати, що мої підопічні конкуруватимуть у боротьбі за місце в Лізі Європи. Не варто поки що очікувати і неймовірно видовищної гри. Для нас зараз найважливіше — здобути перші результати.

Дебютувати болгарському тренеру довелося в поєдинку проти непоступливої «Таврії». Як і обіцяв Костов, це була справжня битва за три очки. Арбітр зустрічі Олександр Жуков показав футболістам десять жовтих карток. На початку другого тайму він залишив господарів поля вдев’ятьох, одного за другим вилучивши з поля Даушвілі та Мілошевича.

Це не завадило прикарпатцям здобути першу перемогу в чемпіонаті — відзначилися Ксьонз і Лукас.

Неприємна звістка ошелешила прихильників «Арсенала». Виявилося, що орендований київською командою Ерік Матуку 2010 року в матчі за бельгійський «Генк»  із португальським «Порту» був вилучений з поля — і згодом відсторонений на дві гри. В подальшому він пропустив лише один поєдинок і, таким чином, не мав права грати за «Арсенал» у матчі Ліги Європи зі словенською «Мурою».

Розгляд цього питання Контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА призначив на сьогодні. Підопічним Леоніда Кучука загрожує технічна поразка з рахунком 0:3. У свою чергу, за повідомленням прес-служби канонірів, клуб надав УЄФА та ФФУ всі роз’яснення з цього приводу. Зокрема в так званому міжнародному паспорті футболіста цей епізод не був відображений.

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 4 тур

Ворскла — Чорноморець — 0:1

 Гол: Бакай (45+1)

 Кривбас — Динамо — 0:1

Гол: Ярмоленко (86)

Говерла — Зоря — 0:1

Гол: Ліпартія (84, з пенальті)

Арсенал — Дніпро — 1:1

Голи: Кобахідзе (90+2) — Матеус (65, пен.)

 Металург Д — Металіст — 2:2

Голи: Барановський (71), Траоре (90) — Хав’єр (7, 35)

Металург З — Іллічівець — 0:3

Голи: Пуканич (44), Кравченко (53), Ярошенко (90+3)

Карпати — Таврія — 2:0

Голи: Ксьонз (31), Лукас (90)

Матч Волинь — Шахтар відбувся вчора.

Лідери: Динамо — 12 очок, Дніпро — 10.

Бомбардири: Ідейє (Динамо) — 4 м’ячі, Мхітарян (Шахтар), Джуліано (Дніпро), Галюза (Зоря) — по 3.