ЛІГА ЧЕМПІОНІВ

Наступний суперник динамівців стане відомий завтра 

Валерій РЕКУНОВ,
«Урядовий кур’єр»,
Роттердам — Київ

До Нідерландів кияни прилетіли без свого головного бомбардира. Як виявилося згодом, у Брауна Ідейє закінчився термін дії шенгенської візи, а нова була відкрита лише 6 серпня. Тому легіонер із Нігерії склав компанію журналістам і спонсорам київського клубу в літаку, який вирушив у дорогу напередодні зустрічі. Протягом польоту 23-річний форвард поспілкувався з представниками ЗМІ, а потім зосередився на комп’ютерному футболі.

Схоже, такий спосіб підготовки дає відмінний результат. У новому сезоні динамівці забили у ворота суперників дев’ять м’ячів, шість із них — на рахунку Брауна. Останній гол варто виокремити: м’яч, забитий у компенсований арбітром час, вперше за останні три роки вивів «Динамо» у раунд плей-оф Ліги чемпіонів.

У поєдинку на стадіоні «Де Кейп» був ще один герой. Двічі врятував команду Максим Коваль. Спочатку 19-річний воротар парирував удар впритул Схакена, а згодом дивовижним чином зреагував на могутній постріл Іммерса.

Велозу (праворуч) — єдиний новачок киян, який вийшов на поле.
Фото з офіційного сайту ФК «Динамо» (Київ) 

На жаль, більшість його партнерів на арені, яка приймала фінал Євро-2000, мало нагадували самих себе. Гусєв мав вигляд, наче стайєр після виснажливого марафону, бракувало винахідливості Ярмоленку, звична стабільність зрадила навіть Велозу. Для Горана Попова минулий вівторок взагалі став чорним днем — македонський захисник провів найгірший матч у складі «Динамо».

— Окремі моменти мені не сподобалися, — погодився Юрій Сьомін. — Велозу і Попов після тієї жари, в яку ми грали в Кривому Розі, повністю не відновилися. Проте з усіх проведених матчів цього сезону найбільше задоволення приніс саме поєдинок у Роттердамі, адже ми пройшли в наступний раунд чемпіонської Ліги.

Динамівці не без пригод перемогли другу команду Нідерландів, середній вік якої ледь сягає 23 років. У наступному раунді такого «дитячого садка» у суперників не може бути навіть теоретично — у боротьбу вступає велика футбольна п’ятірка.

ТАБЛО «УК»

Ліга чемпіонів
3 кваліфікаційний раунд
Другі матчі

Фейєнорд (Нідерланди) — Динамо (Україна) - 0:1

Гол: Ідейє (90+5)

Перший матч: 1:2