ГЕРОЯМ СЛАВА!

У Донецьку біля стадіону "Донбас Арена" відкрили Алею слави футбольного клубу "Шахтар"

Донецький "Шахтар", який напередодні став шестиразовим чемпіоном України з футболу, вшанував своїх найвидатніших футболістів і тренерів в історії команди. Перші чотири іменні зірки вже з'явилися на Алеї слави, яку відкрили в рамках святкування 75-річчя ФК "Шахтар".

Всього поблизу головного входу на "Донбас Арену" попередньо розташували 32 гранітні плити, де тепер встановлюють бронзові зірки з прізвищами футбольних легенд гірників. Хто саме отримає "прописку" на Алеї слави, вирішує спеціальна комісія, до складу якої входять уболівальники, ветерани команди, журналісти та співробітники клубу. А найпершими цієї честі удостоїлися колишні гравці "Шахтаря": центрофорвард Віталій Старухін, півзахисник Михайло Соколовський, воротар Юрій Дегтярьов, а також нинішній наставник донеччан Мірча Луческу.

"Я відвідував майже всі домашні матчі "Шахтаря" десь із 1973 року по 1991-й і добре пам'ятаю тодішню команду, - згадує віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков, який взяв участь у церемонії відкриття. - Вважаю вибір уболівальників справедливим, адже Старухін та Соколовський - члени Клубу бомбардирів ім. Г. Федотова: забили більше сотні м'ячів, а Дегтярьов надійно захищав ворота і "Шахтаря", і збірної СРСР. Наступними тут з'являться прізвища футболістів старшого покоління, серед яких теж багато гідних такої честі".

А ось президент ФК "Шахтар" Рінат Ахметов, який очолює помаранчево-чорних вже 15 років, поки не претендує на місце на Алеї слави - за його словами, цього ще не заслужив. Натомість він подякував усім, хто в минулому кував славу "Шахтаря", і визначив завдання на майбутнє. "У нас багато досягнень, однак, я переконаний, головні перемоги та головні трофеї у нас ще попереду", - зазначив він.

Цікаво, що Алея - не єдиний "футбольний" місцевий відрізок шляху. Адже у міськраді Донецька з нагоди 75-річчя "Шахтаря" виношують намір назвати одну з вулиць на честь улюбленої команди. Йдеться про проспект, недавно збудований поблизу "Донбас Арени" в ході підготовки до Євро-2012.