ПОДІЯ

У Києві пройшла національна виставка спортивної індустрії

Найкращий спортсмен країни двох останніх років Василь Ломаченко здобув на рингу чимало яскравих перемог - на чемпіонаті світу серед юніорів, Олімпіаді-2010 у Пекіні, світовій першості серед боксерів-любителів у Мілані. А відшліфовував свої знамениті удари легковаговик з Білгород-Дністровського на боксерських грушах відомого вітчизняного виробника. Це підприємство ось уже 16 років забезпечує юних спортсменів і членів збірної України всім необхідним, починаючи від шкіряних рукавичок і захисних шлемів і закінчуючи манекенами для боксу і рингами.

З багатьма новинками прихильникам активного способу життя дала можливість ознайомитися четверта національна виставка спортивної індустрії "Go! Sport 2010". Понад п'ятдесят компаній з України, Білорусі, Росії, Чехії та Естонії представили сучасне обладнання та інвентар, екіпірування, засоби спортивної медицини та реабілітації. Виставка була організована за підтримки Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту, Національного олімпійського комітету, комітету спорту інвалідів та асоціації "Спортивна індустрія України".

Підвищену увагу відвідувачів викликав відносно новий напрям вітчизняного виробництва - продукти та харчові добавки для щоденного раціону любителів і професіоналів. Напевно, чемпіон Європи зі стрибків у воду Ілля Кваша і знаний майстер блакитних доріжок Ігор Борисик, важковаговик Артем Удачін або прима легкої атлетики Єлизавета Бризгіна не відмовилися б від такого продукту, як карнітін. Він застосовується для підвищення працездатності під час максимальних фізичних навантажень, забезпечує організм необхідною енергією. Спеціалісти об'єднання "Українське дитяче харчування" створили цей унікальний препарат на натуральній основі - вишні та чорної смородини.

- Цьогоріч наша виставка стала місцем відкритих діалогів між керівниками оздоровчих центрів, виробниками і споживачами різноманітної продукції, - розповіла кореспонденту "УК" відповідальний секретар асоціації "Спортивна індустрія України" Марина Чорная. - Упродовж трьох днів у столичному виставковому центрі "КиївЕспоПлаза" відбулися засідання учасників круглого столу "Євро-2012 -інструмент перезавантаження механізму залучення інвестицій", семінар "Фітнес-індустрія". Усі охочі мали змогу ознайомитися з експонатами фотовиставки "Я і ЄВРО", дізнатися про таке явище, як джамперський рух. Шанувальники фітнесу взяли участь у майстер-класах від кращих українських та російських тренерів.

Вже чотири роки поспіль збираються у столиці прихильники здорового способу життя - поспілкуватися з однодумцями, ознайомитися з новинками.

- Виставка, на якій представлено найсучасніші технології екіпірування, обладнання як для спорту вищих досягнень, так і для аматорів, є однією з найбільш значимих та цікавих подій року, - підкреслив під час відкриття міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін. -Переконаний, що розвиток спортивної індустрії - надзвичайно важливий сегмент ринку для формування здорової нації.