ІНФРАСТРУКТУРА

Європейська федерація хокею на траві задоволена станом підготовки стадіону у Вінниці до континентальної першості, яка відбудеться в серпні цього року.

Генеральний секретар федерації Девід Балберні, перебуваючи у місті над Південним Бугом, відзначив роботу місцевої влади з підготовки спортивної інфраструктури і зауважив, що завдяки чемпіонату країна може ще більше зміцнити свої позиції у цьому виді спорту.

- Проведення чемпіонату Європи - для нас велика честь. Ми не на словах, а на ділі розвиваємо спорт і фізкультуру в регіоні, - зазначив голова облдержадміністрації Микола Джига.

Усі зобов'язання за терміном робіт, які ми брали перед Європейською федерацією хокею на траві, виконали", -запевнив перший віце-президент федерації хокею на траві України, голова обласного відділення Національного олімпійського комітету України Федір Новік. Щодо облаштування стадіону в Центральному парку міста, то там споруджено додаткові роздягальні і душові, аби забезпечити потреби усіх команд-учасниць.

До кінця травня західна трибуна, розрахована на 3 тис. глядачів, буде обладнана новими пластиковими сидіннями. Планується облаштування двох нових суддівських кімнат і додаткових місць для запасних гравців, тренерів та проведення телезйомки. До початку чемпіонату мають намір замінити і штучне покриття ігрового поля.

Обласна влада уже виділила частину коштів. До співфінансування долучається міський бюджет. Розраховують вінничани і на підтримку держави.