КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 20 серпня 2012 р.
№ 624-р

Київ

Про вилучення та/або надання земельних ділянок  у постійне користування із зміною їх цільового 
 призначення та викуп або примусове відчуження  земельних ділянок, які перебувають у власності фізичних  або юридичних осіб, для суспільних потреб
чи з мотивів суспільної необхідності

Відповіднодостатей 122, 123, 146, 147 і 149 ЗемельногокодексуУкраїнитаЗаконуУкраїниПровідчуженняземельнихділянок, іншихобєктівнерухомогомайна, щонанихрозміщені, якіперебуваютьуприватнійвласності, длясуспільнихпотребчизмотивівсуспільноїнеобхідності”:

1. Вилучити та/або надати у постійне користування державному підприємству “Національна енергетична компанія “Укренерго” розташовані за межами населених пунктів Макарівського району Київської області, Червоноармійського, Ємільчинського, Володарсько-Волинського, Черняхівського, Коростишівського та Радомишльського районів Житомирської області земельні ділянки для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування заходу повітряної лінії електропередачі напругою 750 кВ Хмельницька АЕС — Чорнобильська АЕС на електричну підстанцію напругою 750 кВ “Київська” із зміною їх цільового призначення згідно з додатком 1.

2. Макарівській райдержадміністрації Київської області, Червоноармійській, Ємільчинській, Володарсько-Волинській, Черняхівській, Коростишівській та Радомишльській райдержадміністраціям Житомирської області забезпечити в установленому порядку видачу державному підприємству “Національна енергетична компанія “Укренерго” державних актів на право постійного користування земельними ділянками згідно з додатком 1 для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування заходу повітряної лінії електропередачі напругою 750 кВ Хмельницька АЕС — Чорнобильська АЕС на електричну підстанцію напругою 750 кВ “Київська”.

3. Державному підприємству “Національна енергетична компанія “Укренерго” відшкодувати відповідно до законодавства втрати сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва і збитки, завдані землекористувачам внаслідок вилучення земельних ділянок.

4. Київській та Житомирській облдержадміністраціям у визначеному законодавством порядку вжити заходів щодо викупу або примусового відчуження земельних ділянок, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності згідно з додатком 2 та видачі державному підприємству “Національна енергетична компанія “Укренерго” державних актів на право постійного користування земельними ділянками для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування заходу повітряної лінії електропередачі напругою 750 кВ Хмельницька АЕС — Чорнобильська АЕС на електричну підстанцію напругою 750 кВ “Київська”.

Прем’єр-міністр України    М. АЗАРОВ
 

Текст розпорядження № 624-р читайте тут