ПРЕМ’ЄР-ЛІГА 

Перша весняна тренерська відставка сталася у Львові
 

Зміни на тренерському містку команд-аутсайдерів — звична справа для української Прем’єр-ліги. Тому мало хто з уболівальників здивувався, коли під час зимової перерви залишилися без роботи наставники «Волині», «Карпат» та «Олександрії».

Клуб з Луцька очолив знаменитий капітан київського «Динамо» 1980-х років Анатолій Дем’яненко, останнім місцем роботи якого був узбецький «Насад» з міста Карші. Його колишній одноклубник Леонід Буряк, який свого часу очолював національну збірну України, прийняв пропозицію попрацювати на Кіровоградщині. Найцікавіше склалася доля екс-керманича «Олександрії» Володимира Шарана. Молодий спеціаліст став головним тренером минулорічного учасника групового турніру Ліги Європи — львівських «Карпат».

Володимир Гоменюк (праворуч) з партнерами перервали безпрограшну серію харків'ян. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

Щоправда, в місті Лева сорокарічний тренер затримався не надовго. На старті весняної частини чемпіонату його нові підопічні програли три матчі поспіль із загальним рахунком  4:11. Моментом істини для Артема Федецького та його партнерів став поєдинок 24-го туру проти іншого невдахи турніру — «Олександрії».

На полі рідної «Арени Львів» господарі були близькі до того, щоб перервати нарешті сумну безвиграшну серію із семи зустрічей. Для цього їм не вистачило буквально кілька хвилин. Суддя матчу вже готувався дати фінальний свисток, коли півзахиснику гостей Олександру Довгому вдався напрочуд ефектний удар у дотик з льоту — 1:1.

За шість турів до фінішу обидва суперники мають в активі по 17 очок, на два пункти випереджаючи «Оболонь», що посідає останнє місце.

Відразу після закінчення битви аутсайдерів тренерський штаб прикарпатського клубу на чолі з Шараном був відправлений у відставку. Виконуючим обов’язки наставника призначено заслуженого тренера України Юрія Дячука-Ставицького.

Нагадаю, що наступної суботи в Києві львів’яни зіграють із безпосереднім конкурентом за збереження місця в елітному дивізіоні — «Оболонню».

Найголовніша несподіванка туру — поразка бронзового призера першості «Металіста» в матчі проти «Арсенала», яка перервала безпрограшну серію харків’ян на чужих полях з тринадцяти ігор.

— Сьогодні свою команду не впізнав, — констатував після фінального свистка Мирон Маркевич. — Вочевидь, футболісти підсвідомо думали про наступну зустріч Ліги Європи з португальським «Спортингом».  Крім того, у гравців накопичилася втома. У нас був дуже насичений графік, багато емоцій відібрала драматична кінцівка зустрічі в Греції, потім хлопців чекав традиційно непростий поєдинок із львівськими «Карпатами». Тепер треба швидше забути невдалий матч проти «канонірів».

ТАБЛО «УК»

 Прем’єр-ліга. 24-й тур

Волинь — Шахтар — 1:2 

Голи: Пилипчук (39) — Адріано (25,88, з пенальті)

Арсенал — Металіст — 4:2

Голи: Ковпак (34, 48), Кобахідзе (83), Флореску (85) — Бланко (73),  Хав`єр (76, з пенальті)

Дніпро — Зоря — 3:1

Голи: Ротань (45), Ігнатьєвіч (71, автогол), Олійник (90—6)

— Галюза (83)

Металург — Оболонь — 2:0

Голи: Воловик (25), Соарес (56)

Іллічівець — Динамо — 0:1

Гол: Ідейє (38)

Чорноморець — Ворскла — 2:1

Голи: Лео Матос (8), Бакай (76) — Селін (50)

Кривбас — Таврія — 0:3

Голи: Фещук (19), Любічіч (86), Калініченко (89)

Карпати — Олександрія — 1:1

Голи: Лукас (68) — Довгий (90)

Лідери: Динамо — 64 очки, Шахтар — 61, Металіст — 54, Дніпро — 38, Таврія — 37, Арсенал — 35.

Бомбардири: Ярмоленко (Динамо) — 12 м’ячів, Майкон (Волинь), Ідейє (Динамо) — по 11.