ПРЕМ'ЄР ЛІГА

Вольова перемога над львів’янами дозволила гірникам зберегти лідерство

Одна з несподіванок стартових турів чемпіонату країни — чотирнадцятий рядок турнірної таблиці, який посідають «Карпати». Одне набране очко з дев’яти можливих — не той результат, на який сподівалися прихильники прикарпатського клубу. Адже вже найближчого четверга Ігор Худоб’як та його партнери візьмуть старт у третьому раунді кваліфікації Ліги Європи. Проте головний тренер зелено-білих зберігав спокій. 

— Не треба панікувати, — заявив Олег Кононов напередодні зустрічі проти чинного чемпіона України — донецького «Шахтаря». — В обох попередніх поєдинках ми володіли ігровою перевагою, створили достатню кількість гольових моментів, але втілити їх в забиті м’ячі не зуміли. Проблеми з реалізацією пояснюються тим, що через відсутність нападників таранного типу — Сергія Кузнєцова та Батісти — ми змушені змінювати модель гри в атаці. Крім того, у наших нових форвардів не вистачило часу зігратися з партнерами.

Додавав оптимізму прикарпатським футболістам і результат останньої очної зустрічі з підопічними Мірчі Луческу. Минулого сезону у Львові господарі поля перемогли учасника чвертьфіналу Ліги чемпіонів з мінімальним рахунком — 1:0. А от у гостях відчути солодкий смак перемоги п’ятій команді країни ще не доводилося. У попередніх 18 домашніх іграх національної першості гірники 15 разів святкували успіх і лише тричі львів’янам вдавалося завершити двобої внічию.

Не зуміли вони зламати сумну для себе традицію і цього разу. Хоча на перерву команди йшли, коли на табло «Донбас Арени» світилися обнадійливі для гостей цифри — 0:1. У другому таймі влучні постріли Вілліана та Тейшейри, яким вдало асистував капітан команди Фернандіньо, схилили шальки терезів у бік лідера.

— Перед грою я попереджав футболістів, що дуже важливо до старту Ліги чемпіонів набрати максимальну кількість очок, — розповів журналістам Мірча Луческу. — Попри це, на відміну від «Карпат», мої підопічні вийшли на поле занадто розслабленими — це стосується єдиноборств і швидкості прийняття рішень на футбольному полі. На перерві відбулася чоловіча розмова в роздягальні, ми зробили деякі перестановки. Завдяки цьому в другому таймі «Шахтар» показав якісний футбол.

Найгучніша сенсація туру — домашня поразка «Дніпра» від традиційно не передбачуваного волинського клубу.

На друге місце після впевненої перемоги в київському дербі вийшло «Динамо». Сьогодні ввечері біло-блакитні проведуть перший матч відбору на шляху до Ліги чемпіонів проти казанського «Рубіна».

Головним арбітром зустрічі призначено Давида Фернандеса Борбалана з Іспанії, який раніше не судив жодного матчу найпрестижнішого турніру Європи.

ТАБЛО «УК»

Чемпіонат України. Перше коло. 3 тур

Дніпро — Волинь — 1:2 (Матеус, 89 — Майкон, 84, (90+3) 

Іллічівець — Кривбас — 1:3 (Петров, 31, автогол — Федорчук, 13, Самодін, 76, Валєєв, 88) 

Чорноморець — Арсенал — 0:3 (Ковпак, 6, Шершун, 12, Ковальчук, 24, автогол)

Шахтар — Карпати — 2:1 (Вілліан, 50, Тейшейра, 73 — Авелар, 38)

Ворскла — Металург — 4:2 (Сачко, 33, Кривошеєнко, 58, Безус, 79, Янузі (90+6) — Дімітров, 32, Чечер, 76)

Динамо — Оболонь — 4:0 (Ідейє, 68, 85, Хачеріді, 77, Гусєв, (90+1)

Зоря — Олександрія — 2:0 (Білий, 69, Сілюк, 72)

Таврія — Металіст — 0:0

Лідери: Шахтар — 9 очок, Динамо — 7, Ворскла, Кривбас — по 6.

Бомбардири: Олексій Антонов (Дніпро), Бруно (Динамо), Майкон (Волинь) — по 4 мячі.