ПРЕМ’ЄР-ЛІГА

За підсумками першого кола динамівці лише на одне очко випереджають «Шахтар»

Сьогодні у матчі четвертого туру групового турніру Ліги чемпіонів пітерський «Зеніт» прийматиме футболістів «Шахтаря». Поєдинок обслуговуватиме бригада арбітрів із Франції на чолі зі Стефаном Ланнуа. Нагадаю, що після першого кола команда Мірчі Луческу посідає останній рядок у групі G, набравши лише два очки з дев’яти можливих.

Напередодні виїзду на береги Неви Олександр Рибка з партнерами здобули непросту перемогу над одним із новачків української Прем’єр-ліги — «Олександрією». Пара центральних захисників гірників, яку склали Кучер та Ракицький, дозволила одному з аутсайдерів першості двічі розписатися у воротах гостей.

У Харкові полтавці врятувалися за останні 20 хвилин. Фото Укрінформу

Центральним  поєдинком недільної програми стала зустріч «Таврії» та «Динамо». Тринадцять разів арбітр Віталій Годулян показував учасникам гри жовті картки, одна з них для Андрія Ярмоленка перетворилася на червону. Також за некоректну поведінку було вилучено Артема Мілевського. Травм зазнали ще два ключові виконавці динамівців Олександр Шовковський і  Тарас Михалик.

А головний тренер «Ворскли» Микола Павлов, команда якого в суботу  «спустила з небес» «Металіст», підтвердив, що кияни претендують на молодого півзахисника полтавців Романа Безуса.

— «Динамо» входить до числа клубів, які цікавляться Безусом. Але Роман до закінчення сезону гратиме у Полтаві, — пообіцяв наставник. — На мою думку, Безус повинен залишитися. Футболісти повинні йти з команди, коли вони зупиняються в рості або є ризик, що гравець перестане рости. А  приводу для цього я не бачу.

ТАБЛО «УК»

Таврія — Динамо — 0:0

Металіст — Ворскла — 2:2

Голи: Шав’єр, 18, Соса, 37 — Безус, 69, Оберемко, 89

Олександрія —  Шахтар — 2:3 

Голи: Старенький, 24, Сидоренко, 37 — Дентінью, 5, Вілліан, 13, Алекс, 34

Карпати — Дніпро — 0:2

Голи:  Калініч, 3, Кравченко, 82

Арсенал — Кривбас — 2:0

Голи: Одібе, 28, Ковпак, 61

Зоря — Волинь — 0:2

Голи: Майкон, 65, Бута, 90

Матчі «Оболонь» — «Чорноморець», «Металург» — «Іллічівець» відбулися вчора.

Лідери: Динамо — 37 очок, Шахтар — 36, Металіст — 35, Арсенал — 26, Дніпро — 24, Ворскла — 22.

Бомбардири: Майкон (Волинь) — 11 м’ячів, Ярмоленко (Динамо) — 8, Шав’єр (Металіст) — 7.