ДОРОГИ

До такого висновку дійшли представники банку після ознайомлення з будівництвом дороги М-3 Київ-Харків на ділянці, що проходить територією Полтавської області. Як відомо, ця дорога капітально реконструюється і будується за кошти вказаної фінансової інституції. Більше того, на виділені за першою угодою 300 мільйонів доларів на будівництво траси Бориспіль-Лубни зроблено обсяг робіт навіть більший, ніж передбачалося.

"Фактично ціни, які ми отримали від підрядників, були нижчі, ніж заявлялось раніше. Значні кошти зекономлено. Це дасть змогу нам відремонтувати більшу ділянку дороги, ніж планувалося", - повідомив головний спеціаліст Світового банку Андреас Шліслер. Він сказав, що мета візиту на Полтавщину полягає в тому, щоб додатково ознайомитися з ділянками, які будуть опрацьовуватися у зв'язку із зекономленими коштами. А також щоб обговорити деталі виділення банком наступних 600 мільйонів доларів на будівництво дороги від Лубен до Полтави.

На цьому відрізку можлива затримка будівництва, пов'язана з тим, що окремі ділянки дороги проходять через розпайовані землі. Але ці ділянки незначні, - запевнив заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Борис Галушко. На його думку, питання можна вирішити, запропонувавши людям землю в більш привабливому місці.

"На даний час будівництво траси Київ-Харків триває згідно з планом. Частково до завершення підходять роботи на відрізку Пирятин-Лубни, а також в районі Хоролу, Красногорівки і Решетилівки. Але ще треба буде побудувати розв'язки, естакади, кілька мостів і переходів через залізницю.

Що стосується об'їзних доріг навколо Полтави, то, мабуть, ми їх не готові будемо побудувати до 2012 року. Тож активно за рахунок своїх коштів капітально ремонтуватимемо відрізок дороги Київ-Харків, який проходить через Полтаву", - сказав він.