ФУТБОЛ

Кубковий турнір цікавий своїми несподіванками. У зустрічах представників різних ліг інколи гору беруть нижчі за класом команди, які протиставляють класові суперників невтримне бажання до перемоги. Не обійшлося без цього і минулої середи в матчах 1/8 фіналу: в Алчевську місцева "Сталь" змусила покинути кубковий турнір луцьку "Волинь". Проте в решті ігор перемоги здобували учасники Прем'єр-ліги, хоча давалися вони їм, як правило, нелегко.

"У таких кубкових матчах нівелюється різниця у майстерності команд, - заявив після гри в Полтаві тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу. - Нам було важко". Місцевий представник ФК гідно тримався проти чемпіона протягом першого тайму, і тільки вихід на поле Луїса Адріано і Вілліана дав змогу гірникам подолати спротив представника Другої ліги.

Подивували складом команди динамівці Києва, які прибули на зустріч із "Севастополем" без свого наставника Олега Лужного, а також без травмованого Андрія Шевченка і дискваліфікованого Артема Мілевського. Натомість дістали шанс проявити себе легіонери Андре, Факундо Бертольйо і Франк Темілє, а також голкіпер Артем Кичак. У деяких фрагментах непогано виглядав 20-річний нігерієць, якого вже можна розглядати як претендента в основу. Загалом же віце-чемпіони ще далекі від того рівня гри, на який чекають їхні вболівальники.

Зате порадували своїх прихильників "Карпати". У зустрічі проти "Ворскли" львів'яни показали комбінаційний, швидкісний футбол, що й позначилося на результаті. От так би і в Севільї! У полтавців є шанс реваншуватися вже наступної суботи в матчі чемпіонату України на своєму полі.

Нарешті спромігся на першу перемогу в офіційних іграх нинішнього сезону запорізький "Металург". Можливо, цей успіх надихне аутсайдера Прем'єр-ліги на пошук виходу з майже безнадійної ситуації в чемпіонаті України?

***

Вчора жереб визначив пари команд, які вийдуть на поле 10 листопада у чвертьфінальних матчах за Кубок України:

"Сталь" (Алчевськ) - "Динамо" (Київ)

"Карпати" (Львів) - "Арсенал" (Київ)

"Зоря" (Луганськ) - "Дніпро" (Дніпропетровськ)

"Шахтар" (Донецьк) - "Металург" (Запоріжжя)