ФУТБОЛ 

За два тури до фінішу на чолі турнірної таблиці зберігається хитка рівновага
 

Ще на початку весняної частини першості багато хто з фахівців були впевнені: доля чемпіонського титулу визначиться у двадцять шостому турі в Донецьку, де підопічні Мірчі Луческу  прийматимуть одноосібного лідера першості — київське «Динамо». На зимові канікули лідери вітчизняного футболу пішли, коли у турнірній таблиці їх розділяло лише одне очко. Нічия гірників у березневій зустрічі чемпіонату з «Дніпром» збільшила цей розрив до трьох пунктів.

Суперечлива перемога діючого чемпіона країни в рідних стінах лише додала інтриги у золотій гонці. Останнім часом гірники і динамівці майже дублюють результати одне одного. Кульмінацією заочного суперництва має стати передостанній тур. Киян чекає нелегке випробування в Луганську проти місцевої «Зорі», а Ярослав Ракицький та його партнери зіграють у Харкові з підопічними Мирона Маркевича, які вже забезпечили собі бронзовий комплект нагород.

У рідних стінах футболісти київського «Арсеналу» здобули третю перемогу поспіль. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ 

— «Металіст» — «Шахтар» — це топовий матч, — заявив в інтерв’ю президент третьої команди країни Олександр Ярославський. — Тим більше, саме в останніх зустрічах може вирішитися доля золотих медалей. Будемо битися. «Металіст» зобов’язаний виходити і вигравати. Нехай не ображається на мене мій колега Рінат Ахметов, але ми намагатимемося їх обіграти.

За словами власника клубу, у Харкові ніколи не жалілися на суддівство.

— Для мене арбітраж перестав існувати після матчу «Челсі» — «Барселона», коли служитель Феміди не призначив сім пенальті. Це окремий департамент, який не варто чіпати. Який є, такий і є. Виходити і кричати, які арбітри погані? А що, від цього Тайсон краще грати буде, чи Девіч буде більше забивати?

Напрочуд результативною виявилася недільна програма звітного  туру. «Чорноморець» і «Металіст» зіграли внічию — 3:3, «Арсенал», поступаючись удома «Карпатам», вирвав перемогу (3:2), а «Ворскла» в рідних стінах уклала мирну угоду із «Зорею» (2:2) Шістнадцята поразка в нинішній першості знов поставила під загрозу львівський клуб. Прикарпатці разом з київською «Оболонню» та «Олександрією» мають порівну очок (по 20) і ділять останню сходинку, відчайдушно сперечаючись за право залишитись у Прем’єр-лізі.

Першу перемогу у весняній частині першості здобули футболісти «Іллічівця». Результативні постріли Дениса Кожанова та Руслана Фоміна дозволили клубу з Маріуполя залишити зону вильоту.

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 28-й тур.

Іллічівець — Олександрія — 2:0  Голи: Кожанов (20), Фомін (38)

Кривбас — Металург — 1:2 Голи: Матіч (74) — Дімітров (51, з пенальті), Петров (81, автогол)

Шахтар — Таврія — 3:1 Голи: Селезньов (17, 70), Ракицький (60) — Шиндер (46)

Дніпро — Оболонь — 2:2 Голи: Коноплянка (66, 78, з пенальті) — Баранець (55), Гурський (90+3)

Ворскла — Зоря — 2:2 Голи: Далку (50), Селін (73, з пенальті) — Ліпартія (8, 54, з пенальті)

Чорноморець — Металіст — 3:3 Голи: Бобко (4, 67), Балашов (73, з пенальті) — Хав’єр (26),  Крістальдо (27), Едмар (79)

Арсенал — Карпати — 3:2Голи: Шацьких (54, 57, з пенальті), Кобахідзе (82) — Авелар (8), Гладкий (51) Волинь — Динамо — 0:1 Гол: Шевченко (45)

Лідери: Шахтар, Динамо — по 73 очки, Металіст — 58, Дніпро — 46, Арсенал — 45, Таврія — 43.

Бомбардири: Майкон (Волинь), Селезньов (Шахтар) — по 13 м’ячів, Ярмоленко (Динамо), Ідейє (Динамо) — по 12.

2 травня зустрічаються:

Арсенал — Волинь

Таврія — Ворскла

Металург — Дніпро

Карпати — Кривбас

Оболонь — Іллічівець

Олександрія — Чорноморець

Металіст — Шахтар

Зоря — Динамо