ФУТБОЛ

Донецький "Шахтар" у принциповому поєдинку обіграв київське "Динамо" і збільшив відрив у турнірній таблиці

У день матчу "Шахтар" - "Динамо" в Донецьку навіть на невинне запитання: "Котра година?" можна було почути: "Три години й п'ятнадцять хвилин до матчу". В тому, що гірники зможуть "порвати" суперника, майже ніхто не сумнівався. Ці настрої підтвердило спеціальне опитування, проведене серед уболівальників за кілька днів до очікуваного протистояння: найпопулярнішим був рахунок 2:0.
 
Після перерви гірники за підтримки переповненої 50-тисячної "Донбас-Арени" довели, що вони на сьогодні сильніші. На 64-й хвилині нападник господарів Адріано відкрив рахунок. За десять хвилин він міг зняти напруження в матчі - вийшов віч-на-віч з воротарем, однак киян виручив Бойко. Господарі поля не знітились, упевнено контролювали гру і таки домоглися свого: вже у доданий арбітром час переможну крапку поставив Тейшейра - 2:0.
 
Виконувач обов'язків головного тренера "Динамо" Олег Лужний після матчу зазначив, що в цілому він задоволений діями команди. За його словами, гра була рівною, кияни мали три-чотири вигідні моменти, однак футболістам не вистачило майстерності, аби їх реалізувати.
 
"Ми знали, що нас очікує дуже важкий перший тайм, і готувалися до цього, - підкреслив наставник гірників Мірча Луческу. - За умов, коли на полі багато боротьби, непросто забити гол. У нас мали з'явитися шанси після того, як гравці суперника втомляться. Так, зрештою, й сталося".
 
З інших зустрічей відзначу першу поразку в рідних стінах "Карпат". У свою чергу, безпрограшна серія харківського "Металіста" на чужих полях сягнула позначки 11 ігор.
 
 
ТАБЛО "УК"
 
 
Прем'єр-ліга. 12 тур
 
"Металург" З - "Дніпро" - 0:3 (Мандзюк, 38, Гоменюк, 84, Кравченко, 87)
 
"Іллічівець" - "Оболонь" - 1:0 (Пуканич, 75) "Зоря" - "Ворскла" - 1:1 (Фомін, 90+1 - Безус, 68)
 
"Арсенал" - "Металург" Д - 3:1 (Старгородський, 18, Шацьких, 75, Миколюнас, 85 - Шина, 67)
 
"Волинь" - "Таврія" - 2:2 (Бутко, 32, Гошкодеря, 86 -Ідахор, 62, 64)
 
"Севастополь" - "Кривбас" - 2:2 (Шевелюхін, 18, Зборовський, 65 - Воронков, 3, 85)
 
"Карпати" - "Металіст" - 0:1 (Олійник, 73)
 
"Шахтар" - "Динамо" - 2:0 (Адріано, 64, Тейшейра, 90)
 
Лідери": "Шахтар" - 31 очкo, "Динамо" - 26, "Дніпро" -23, "Металіст" - 22, "Карпати" - 20.
 
 
Бомбардири:
 
Лакі Ідахор ("Таврія") - 8
 
Євген Селезньов ("Дніпро") - 7
 
Андрій Шевченко ("Динамо") - 6
 
Максим Шацьких ("Арсенал") - 6