ЧЕРЕЗ 60 ДНІВ НОВОСІЛЛЯ

Роботи на новому стадіоні ще багато, графік — щільний,  але все буде виконано вчасно

У короткій біографії головної спортивної арени Львова, що споруджується до футбольного чемпіонату Європи 2012 року, відлік часу пішов на дні: до офіційного відкриття новозбудованого стадіону залишилося 58 днів. Тому особлива увага віце-прем’єр-міністра — міністра інфраструктури Бориса Колеснікова під час інспекційної поїздки на Львівщину була прикута до облаштування інфраструктури навколо стадіону, завершення будівельних робіт та організаційних моментів майбутньої церемонії відкриття стадіону. 

Підстав для занепокоєння немає навіть попри зауваження, яких не бракує (є час, аби будівельники їх врахували і ліквідували). Львів’яни нині повинні думати не про темпи будівництва (з цим немає жодних проблем), а про урочисте відкриття стадіону, який має стати одним з найкращих у країні.

— Нехай «Карпати» входять у Лігу чемпіонів, — висловив побажання Борис Колесніков, — і сміливо приймають на цьому стадіоні таких світових грандів як «Барселона» чи «Манчестер».

Він оглянув будівництво стадіону, де вже швидкими темпами монтують сидіння, впорядковують поле арени, завершують внутрішні опоряджувальні роботи у павільйонах уздовж променаду — їх на стадіоні споруджено 40: 26 «фаст-фудів» та 14 санітарних приміщень. Усі роботи з облаштування цих приміщень мають бути завершені до кінця вересня.

Швидше від запланованого терміну здадуть в експлуатацію новий термінал «Міжнародного аеропорту «Львів», повідомив на брифінгу віце-прем’єр. Вже завершено першу чергу злітно-посадкової смуги (1630 метрів). Точної дати завершення будівництва «повітряних воріт Львова» остаточно ще не названо, однак очевидно, що злітно-посадкова смуга ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» буде відкрита до кінця цього року (25 грудня), а на повну потужність аеропорт запрацює наприкінці березня наступного. А до цього часу необхідно провести серйозну підготовку та тренування персоналу. Під час оглядин будівництва нового терміналу Борис Колесніков поспілкувався з молодими людьми, які претендують на роботу в аеровокзалі: «З вами зустрічають та покидають Україну, і 90% вражень від нашої держави залежить саме від вас», — сказав урядовець, зауваживши, що до роботи в аеропорту буде задіяна перш за все молодь — випускники українських вузів.

У Львові не оминули проблеми підготовки доріг до Євро-2012. Масштабні ремонтні роботи йдуть з початку літа на магістральних вулицях міста: Городоцькій, Личаківській, Коновальця — Мельника - Чупринки, Зеленій, Юнаківа та Пасічній. Міський голова Андрій Садовий взяв на себе сміливість і почав авансом будувати дороги, але, як наголосив Борис Колесніков, «він же не до своєї дачі дорогу будує». Віце-прем’єр запевнив, що уряд знайде 250 мільйонів гривень для погашення заборгованості перед підрядниками. Зокрема 180 мільйонів гривень буде виділено вже у вересні, знайдеться для цього і ще 70 мільйонів. Відтак до приїзду гостей у Львові будуть нормальні дороги.