Нумеролог 
Людмила САВІНА

Ще грецький філософ і математик Піфагор сказав, що світ побудований на силі чисел. І хоч нумерологія здобула популярність не так і давно, насправді вона належить до однієї з чітко вибудуваних систем, котрими послуговувалися у сиву давнину.  Що кожне число має силу, яку цифра або символ для її позначення виражають не лише кількісно, зазначить пізніше німецький астролог і алхімік Корнеліус Агріппа, пояснивши, що ці сили полягають в окультних зв’язках між відносинами речей і принципів у природі, вираженнями яких вони є.

Можна, звісно, скептично ставитися до моментів окультизму, важливих для головного чарівника, як називали Агріппу співвітчизники, проте можливості нумерології як інструменту пізнання світу, переконують сучасні нумерологи, досить широкі. Що саме вона здатна запропонувати прагматичній людині ХХІ століття і чи справді є наукою, «УК» розповідає провідний нумеролог України Людмила САВІНА.

— Числа у Всесвіті, хочемо ми того чи ні, — це все, тож той факт, що нумерологія налічує понад 2,5 тис. років, — закономірність, — роз’яснює пані Людмила. — Як на мене, нумерологія — це наука про вібрацію чисел, тому що досить давно емпіричним шляхом доведено: число, день і рік народження людини, а також її прізвище, ім’я, по батькові визначають долю.

Якщо людина навчиться користуватися можливостями, які надає їй нумерологія, вона буде економити власну енергію — тому що робитиме все у сприятливий час. Окрім того, можна враховувати не лише власний потенціал, а й потенціал оточення — як вдома, так і на роботі: можливості власного кар’єрного зростання, перспективи фірми чи підприємства, на якому ви працюєте чи куди збираєтесь іти. Річ у тім, що все має дату. Підприємства — дату створення, країни, міста — день народження, і все це потім визначає їх долі. А розуміючи, як працюють числа, можна не лише налагодити своє і життя навколишніх людей, а й дати можливість процвітати будь-якій фірмі й навіть країні.

Цікаво, що числа присутні в нашому житті не лише як самостійні чинники. Насправді все наше життя зав’язане на числах, бо будь-яке слово теж є числом. Чому? Тому що кожній літері алфавіту відповідає число. Тож кожне слово несе вібрацію. І від того, яка це вібрація, вона або відповідає вашим установкам, цінностям, або навпаки — руйнує ваше життя. До речі, кожне число має позитивний і негативний боки. Тож основне завдання нумерології — показати, як саме використовувати позитивні якості певного числа, щоб жити в гармонії з навколишнім світом.

Азбука чисел, яка дає змогу стати господарем власного життя, до снаги кожному.
Фото з сайту runews.radeant.com

 Якщо в нашій країні існує багато астрологічних шкіл і астрологом за бажання можна стати, то де навчитися так розуміти цифри?

— Астрологія вельми складна, тому й існують школи. В нумерології немає таких складних розрахунків. Тож люди, в яких закладена схильність до цього, можуть опанувати її самостійно: джерел і потрібної літератури вистачає. Як, зрештою, й книжок — підіть на Петрівку й самі переконаєтеся. Хоч насправді нумерологічних напрямків дуже багато: є ведична нумерологія, є класична, є так званий нумерологічний психоаналіз — людям розібратися в усьому самотужки  складно. Та й багато хто говорить, що їм потрібний учитель — людина, яка дасть поштовх.

  Чи потрібні якісь спеціальні знання, щоб користуватися нумерологічним календарем, який ви видаєте щороку починаючи з 2008-го?  

— Ні, тільки уважність. Кожен із нас живе 9-річними циклами. Крім того, є ще й 9 місяців, і 9 днів. І ось нумерологічний календар дає змогу вам бачити не лише ваш персональний рік, персональний місяць, а й персональний день. Якщо додавати числа дня і місяця народження людини до простого числа, тобто від 1 до 9, отримаємо так зване особисте число. Наприклад, людина народилася 18.12. Отже, ми повинні додати: 1+8+1+2=12, потім 1+2=3. Як користуватися календарем? Там на кожен місяць є табличка. Людина, вирахувавши особисте число, вгорі визначає персональний рік і місяць, а внизу — день. Приміром, для людей, у котрих особисте число 4, 2012-й (а він у сумі дає 5) буде 9-м роком, тобто завершальним, підсумковим. Чи можна у свій 9-й рік розпочинати щось нове? Хіба що розраховане максимум на рік! Розпочинати масштабніші речі не варто, бо кожний персональний рік несе власну вібрацію і диктує людині свої умови. І якщо ви спробуєте зробити щось, чому рік не сприятиме, зусилля будуть перекреслені або сам намір відсунутий у часі. Бо 9-й рік призначений для того, щоб проаналізувати минуле й подивитися, куди йти далі.

  Що треба знати про особисте число? 

— Число, яке ми отримуємо, додавши день і місяць народження, визначає сценарій життя людини. Та хоч людей, які отримують однакове особисте число й однакове число життєвого шляху (коли ви всю дату додаєте до простого числа), багато, та насправді всі вони живуть по-різному. Річ у тім, що у всіх у них різна психоматриця, карта народження — і різна нумерологічна карта. Та й прізвище, ім’я, по батькові теж різні — й різна мотивація. Але назву кілька спільних штрихів. Якщо, приміром, ви отримали одиницю, це означає, що ви — природжений лідер. Такі люди зазвичай не можуть працювати під чиїмось керівництвом — це для них проблематично: у них завжди багато власних ідей і бачень, як ці ідеї слід реалізовувати. Усі одинички — домінанти над рештою чисел.

Знаєте, як зазвичай буває? Зустрічаються двоє людей: один, приміром, «одиничка», а другий — «вісімка». Причому саме «вісімка» обіймає високу посаду, а «одиничка» просто володіє якимось власним невеличким бізнесом, і все. Так ось, коли вони зустрічаються, на підсвідомому рівні «одиничка» зверху й «вісімка» це відчуває. Та входити в конфлікт не можна — їм потрібно просто навчитися домовлятися. «Вісімка» має лідера над собою — лише одиничку. Решта чисел — під нею, окрім одинички. А одиничка з одиничкою завжди на рівних. Причому люди, які мають однакове число життєвого шляху, завжди краще розуміють одне одного. Це тому, що в них один життєвий сценарій.

Далі, візьмімо «четвірку». З одного боку, вона ніби багатьом підкоряється, та тільки не «сімці» й не «двійці». А найскладніше число — «сімка»: це люди, що замкнуті самі на собі, їм потрібен особистий простір. Крім того, вони закриті, дуже важко входять у контакт і так само непросто когось до себе підпускають близько. Але вони — аналітики, зазвичай перш ніж щось зробити, все проаналізують, тому завжди зважено приймають рішення. І тиснути на таких людей марно: якщо вже прийме рішення, обов’язково його озвучить, а бігти поперед саней не дозволить нікому.

  Охарактеризуйте, бодай коротко, кожен з років… 

— Першим 2012-й буде в тих, у кого особисте число 5 (5+5, а ми беремо п’ятірку 2012 року, =10). Для них це початок нового 9-річного циклу. Такі люди повинні у будь-якому разі почати щось нове, і воно має бути стратегічним. Причому зробити це треба обов’язково, інакше людина ризикує втратити роботу, кар’єру. Далі йде 2-й рік — це у кого особисте число 6. Він змушує розвивати справу, яку почали у 1-му, та, на відміну від 1-го року, 2-й лояльніший, спокійніший. Окрім того, обидва перші роки призначені для вирішення особистих питань, тобто ви можете зустріти партнера, який стане згодом вашою половинкою.

У людей з особистим числом 7 2012-й буде 3-м. Це рік самовираження. Він досить легкий, феєричний за характером, тобто можна заводити нові знайомства, максимально себе піарити, прагнути бути скрізь, де можна якось проявити себе. Окрім того, саме  3-й рік обіцяє вдалу зістріч із партнером, та слід пам’ятати, що ця зустріч має бути сприятливою для обох, інакше гору візьме несприятливий рік. У моїй практиці були випадки, коли люди познайомилися, жили в цивільному шлюбі, а потім таки вирішили узаконити свої стосунки, ще і повінчалися, а після цього розлучилися. Причина банальна: вони обрали несприятливу дату для цього, і вона зробила свою чорну справу.

Календар паралельно показує місяць і день. Ви можете мати сприятливий рік, але несприятливий місяць, 7-й, і він перекреслить дії року. Приміром, рік у вас 1-й, ви зустрінетеся з людиною, але місяць буде 7-м, і все: ця зустріч закінчиться нічим. Тому так важливо враховувати одночасно всі три позиції — рік, місяць і день.

  Що обіцяє людям 4-й рік і наступні? 

— Четвертий (люди з особистим числом 8) — рік фундаменту, який ви закладете для проживання подальших п’яти років, тому він насправді дуже важливий і важкий. Причому настільки, що людині іноді здається, що далі терпіти несила. Після відносно легкого 3-го року раптом здається, що на тебе звалилося все, що тільки можна. Але цей рік хороший з точки зору проведення весіль, зустрічей. А також він дуже сприятливий для купівлі нерухомості, спостерігатиметься й кар’єрне зростання.

Наступний — 5-й — це рік змін (особисте число 9). Ви, наприклад, вирішили одне, а на виході отримали зовсім інше. Тобто, це рік авантюр. Будь-яка зустріч романтичного характеру в 5-й рік буде авантюрою. Не призначений він і для вирішення ділових питань: якщо ви щось підписуєте в документах — кредити берете, нерухомість купуєте, — потрібно дуже уважно читати, що там написано. Може виявитися, наприклад, що вам обіцяли 16%, а коли ви почали підписувати папери, з’ясувалося, що це 18%. Тобто 5-й рік поводиться так: одне обіцяють, інше отримуєш.

6-й рік буде у тих, хто має особисте число 1. Він вважається роком сім’ї, кар’єри, роком, коли найкраще робити весілля, а також роком, коли люди найчастіше вирішують питання про розлучення. Тому що це рік з’ясування стосунків із близькими людьми, причому досить позитивний. Напередодні 7-го року, який вважається роком неправильних інвестицій, він є тим позитивним чинником, яким слід скористатися до приходу 7-го року. Тож якщо у когось 2012-й — 6-й рік, і він збирається у наступному році визначитися зі шлюбом, не вийде. У цьому плані для нього 2012-й кращий, ніж 2013-й. Це навіть попри те, що він високосний.

А 7-й — рік перепочинку: медитація, заняття своїм здоров’ям, новими ідеями, розслаблення. Тобто стратегічна зміна роботи, особливо якщо вона пов’язана з відповідальністю, надто фінансовою, не рекомендується. Тому що потім може виявитися, що за наслідки 7-го року людина відповідатиме в своєму 9-му році. І не рекомендується укладати шлюби в 7-й рік, а жінкам — вагітніти.

Восьмий рік дуже сприятливий: його вважають найсильнішим роком в 9-річному циклі. Саме в цей рік ви за всі попередні роки зніматимете вершки — у грошовому плані, в плані кар’єри, влади. Для жінок він супервдалий, тому що, як правило, самотні жінки саме в такий рік зустрічають фінансово забезпеченого партнера. Плюс це суперрік для вагітності. І навіть ті жінки, в яких були проблеми, мають шанси завагітніти. Його вважають роком урожаю. Це для тих, у кого особисте число 3.

І кілька слів про 9-й, про який ми вже говорили. Отже, нічого нового довгострокового не починаємо, розлучаємося зі старим, яке виконало свою роль у нашому житті. До речі, саме в 7-й і 9-й роки у людей буває дуже сильна депресія. Особливо у вересні, тому що вересень — 9-й місяць 9-го року. А в 7-му році це липень. Людям здається, що світ падає до ніг. Насправді руйнується старе, від чого треба відмовитися. І якщо в цей рік до вас увійшла нова людина, це ненадовго.

Оксана ЧИРВА 
для «Урядового кур’єра» 

ДОСЬЄ «УК»

Людмила САВІНА. Народилась 1959 р. на Черкащині. Має вищу освіту – технічну та економічну, інженер-викладач, магістр ділового адміністрування. З часом захопилася нумерологією, має 9-річний стаж роботи в області цифрового психоаналізу. Спеціаліст у галузі психоаналізу по матриці Піфагора, а також діагностики особистості за нумерологічною картою. Займається питаннями підбору персоналу, формування потужних управлінських команд, застосовує цифровий аналіз в рішенні ключових стратегічних завдань, допомагає в роботі з дітьми й підлітками.