ЗАРПЛАТА

За повідомленням Державної податкової адміністрації Харківської області, за липень і серпень заборгованість скоротилась на 30 млн грн, а кількість підприємств-боржників - на 98. Не знизилися темпи погашення боргів із зарплати й у вересні.

У цілому ж, усе це - результат копіткої роботи влади на місцях. Зокрема й постійно діючих комісій при обласній та райдерж- адміністраціях з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, сплати податку в бюджет у повному обсязі та недопущення в подальшому порушень вимог законодавства про оплату праці. Матеріали по 123 підприємствах, які мають заборгованість по зарплаті, вже передано в органи прокуратури.

Як заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у жовтні боротьба із заборгованістю по зарплаті на підприємствах регіону продовжується. За його словами, головний критерій для оцінки роботи керівника сьогодні - це те, як він виплачує зарплату. "Бо все залежить від першої особи, якщо директор працює - то підприємство живе, а якщо ні - то борги із зарплати зростають", - зазначив керівник області.