ФУТБОЛ

За право зіграти в чвертьфіналі Ліги Європи харків’яни посперечаються з грецьким «Олімпіакосом»
 

Найвідданіші вболівальники підопічних Мирона Маркевича вирішили відзначити День захисника Вітчизни разом зі своїми улюбленцями: пізнього четвергового вечора за нульової температури на трибунах харківської арени зібралося близько 27 тисяч глядачів. Напевне, жоден з них не пошкодував і вже замовив аналогічний подарунок жінкам на Восьме березня — саме цього дня відбудеться перший поєдинок 1/8 фіналу з греками.

Олександр Горяїнов разом з партнерами розпочали весняну частину сезону напрочуд впевнено. І в гостях, і в рідних стінах жовто-сині забили звичні для себе чотири м’ячі у ворота австрійського «Зальцбурга»  і забезпечили собі більш ніж комфортний вихід до наступного кола Ліги Європи.

Показовою видається реакція на появу в континентальній еліті дружини Маркевича, головного тренера суперників.

— Український футбол просунувся далі австрійського, — змушений був визнати на прес-конференції наставник гостей Рікардо Моніц. — У Харкові я побачив, які величезні інвестиції робляться в ваш футбол, у підготовку гравців, футбольну інфраструктуру. Мене вразила численна група легіонерів європейського рівня, які максимально «заточені» на атакувальні дії. Минулої осені в груповому турнірі Ліги Європи ми вдало протидіяли таким кваліфікованим конкурентам, як французький ПСЖ й  іспанський «Атлетико». Зізнаюсь чесно: на тлі цих команд «Металіст» має дуже сильний вигляд.

Хуан Торрес: наступна посадка в Греції. Фото з сайту daylife.com

У свою чергу наставник бронзового призера вітчизняної Прем’єр-ліги віддав належне своїм підопічним.

— Головним  для нас було — налаштувати команду так, щоб футболісти забули  про результат першого матчу і зіграли не гірше, ніж в Австрії, — зауважив Мирон Маркевич. — На щастя,  хлопці мене зрозуміли: перша зустріч року в рідних стінах стала для нас підготовкою до наступних важливих поєдинків.

В 1/8 фіналу суперником харків’ян стане грецький «Олімпіакос», який двічі з мінімальним рахунком —  1:0 переміг російський «Рубін». Окрасою наступної стадії плей-оф має стати двобій англійського  «Манчестер Юнайтед» з іспанським «Атлетиком», який за рахунок виїзного гола поклав на лопатки інший російський клуб — московський «Локомотив».

Інший клуб з Манчестера вибив з Ліги Європи минулорічного володаря почесного трофея — португальський «Порту». Тепер британці спробують покласти на лопатки ще одну португальську команду — «Спортинг», який із підсумковим рахунком  3:2 здолав польську «Легію».

ТАБЛО «УК»

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Матчі-відповіді

«Металіст» (Україна) — «Зальцбург» (Австрія) — 4:1
Голи: Хінтереггер (28, автогол), Крістальдо (62), Бланко (64), 
Марлос (87) — Янтшнер (56)
Перший матч — 4:0
«Атлетик» (Іспанія)
— «Локомотив» (Росія) — 1:0
Гол: Муніаїн (62)
Перший матч — 1:2
«Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Аякс» (Нідерланди) — 1:2
Голи: Ернандес (6) — Алдервейльд (87), Озбіліц (37)
Перший матч — 2:0
«Андерлехт» (Бельгія) — «АЗ» (Нідерланди) — 0:1
Гол: Мартенс (54)
Перший матч — 0:1
«Спортинг» (Португалія)
— «Легія» (Польща) — 1:0 
Гол: Фернандес (84)
Перший матч — 2:2
«Олімпіакос» (Греція)
— «Рубін» (Росія) — 1:0
Гол: Джеббур (14)
Перший матч — 1:0

Пари 1/8 фіналу

«Металіст» — «Олімпіакос»
«Спортинг» — «Манчестер Сіті»
«Твенте»  — «Шальке»
«Стандард» — «Ганновер»
«Валенсія» — «ПСВ»
«АЗ» — «Удінезе»
«Атлетико» — «Бешикташ»
«Атлетик» — «Манчестер Юнайтед»

Матчі відбудуться 8 і 15 березня.