Віктор КАЛІНІЧ
для «Урядового кур’єра»

ПЕРСПЕКТИВА. З німецького Гамбурга Віталій і Володимир повернулися на батьківщину з вагомим доробком. Віднині всі чемпіонські пояси серед професіоналів у суперважкому дивізіоні належать українським боксерам. Під час зустрічі з журналістами Кличко-старший озвучив нову ідею братів — організувати захист чемпіонського титулу в Києві.

— Глядачі США та Німеччини неодноразово мали змогу бачити наші бої наживо, — нагадав Віталій. — А ось у київському Палаці спорту останній раз мій брат виходив на ринг більш ніж десять років тому. Тому в нас є мрія — провести один з наступних поєдинків на оновленому до наступного чемпіонату Європи з футболу НСК «Олімпійський». Ми хочемо, щоб цей бій побачили якомога більше українців.

Нагадаю, що чемпіон світу в суперважкій вазі за версією WBC Віталій Кличко буде захищати свій титул 10 вересня в Польщі. Його суперник —Томаш Адамек був чемпіоном в напівважкій і першій важкій вазі, а зараз претендує на чемпіонський пояс у найпрестижнішій ваговій категорії.

— Я зроблю все можливе, щоб цей бій не був нудним, — пообіцяв старший з братів. — Впевнений: мій поєдинок з польським боксером Адамеком — саме те протистояння, яке хочуть бачити вболівальники.