ФУТБОЛ

«Ворскла» і «Карпати» штурмують Лігу Європи

Футболісти полтавської «Ворскли» у другому кваліфікаційному раунді Ліги Європи обіграли «Гленторан» з Північної Ірландії із загальним рахунком — 5:0. Три м’ячі на старті кубкового турніру записав на свій рахунок албанський легіонер команди Миколи Павлова Ахмед Янузі.

«Провідні українські клуби, до яких, напевно, належить і полтавська команда, випереджають північноірландських представників на континентальній арені на роки, - заявив після фінального свистка головний тренер суперників Скотт Янг. — Ми знали, що у матчі-відповіді нам буде важко. Адже з різних причин напередодні цього поєдинку ми втратили вісім гравців основного складу. «Ворскла» показала себе з найкращого боку, але для нас це не виправдання».

Наступний суперник шостої команди України - ірландський «Слайго Роверс». Перший поєдинок полтавчани проведуть 28 липня в рідних стінах, повторна зустріч відбудеться 4 серпня.

Минулого четверга дізналися про свого конкурента в третьому раунді відбору і футболісти «Карпат». За вихід до стадії плей-офф львів’яни змагатимуться з ірландським клубом «Сент-Патрікс», котрий переміг вдома казахський «Шахтар» - 2:0. Нагадаю, що в першому матчі ірландці поступилися казахам з рахунком - 1:2.

Напередодні старту на євроарені підопічні Олега Кононова значно підсилили свій склад. На правах оренди з Донецька до Львова переїхав півзахисник чемпіонів країни Костянтин Кравченко. Вихованець дніпропетровського футболу, за плечима якого майже два десятка ігор у складі молодіжної збірної України, гратиме за львівський клуб протягом всього нинішнього чемпіонату.

Також до заявки зелено-білих внесений захисник Артем Федецький. 26-річний гравець, права на якого належать донецькому «Шахтарю», відмінно провів минулий сезон у Львові і став одним з кандидатів до національної збірної України.

З інших ігор Ліги Європи відзначу виїзну вікторію в Лієпаї - 4:1 австрійського «Зальцбурга». Фіналіст позаторішнього розіграшу - англійський «Фулхем» розгромив «Крузейдерс» - 4:0, довівши загальний рахунок до - 7:1. А от «Данді Юнайтед» двічі вів у рахунку в матчі з польським «Шльонськом», котрому мінімально програв на виїзді. Однак гол Себастьяна Дудека на 74-й хвилині встановив остаточний рахунок - 3:2 і забезпечив полякам путівку до наступного раунду.