ПРЕМ'ЄР-ЛІГА

Центральний матч першого кола  «Динамо» — «Шахтар» переможця не виявив

Подібного ажіотажу не доводилося бачити вже давно. Зайвий квиток на гру «Динамо» – «Шахтар» на Майдані Незалежності у кореспондента «УК» запитували ще за дві години до початку зустрічі. Поєдинок справді виправдав сподівання вболівальників, які вщерть заповнили динамівську арену імені Валерія Лобановського. Якщо абстрагуватися від цифр на табло, ми стали свідками безкомпромісного протистояння двох команд європейського класу.

Погоджуємося з тими спеціалістами, які вважають: нічийний результат — на користь гірників. Залишивши у запасі Фернандіньо, Жадсона і Раца, Луческу ясно дав зрозуміти, що для нього набагато важливіший успіх у завтрашньому поєдинку Ліги чемпіонів проти АПОЕЛа. Без своїх лідерів гості виглядали не так переконливо в атаці, але завдання-мінімум виконали, вперше за останні п’ять років не програвши принциповому конкуренту в столиці.

Нагадаю, що у 2006-му Дмитро Чигринський з партнерами звели матч проти динамівців унічию. Після цього поздоровлення приймали тільки господарі поля. Причому у двох останніх поєдинках супермотивація киян оберталася більш ніж переконливим рахунком — 3:0 на їхню користь.

Під час суботньої гри особливе враження господарі справили у першому таймі, коли у володінні м’ячем моментами нагадували «Барселону». Але свого Мессі в рядах віце-чемпіона так і не знайшлося. Тому нульова нічия виглядає закономірним підсумком чергового раунду українського «класико».

— На мою думку, ми були на голову сильніші від «Шахтаря», перевершивши суперника в майстерності і мотивації, — поділився враженнями президент динамівського клубу Ігор Суркіс. — Але у підсумку нічия вийшла на користь «Металіста». Тепер у Прем’єр-лізі починається найцікавіше, адже за золоті медалі змагатимуться три команди.

У Харкові господарі за три хвилини до фінального свистка вирвали перемогу у четвертого клубу країни — «Дніпра».

— На полі зустрілися команди різного рівня. Вибачте за самовпевненість, але сьогодні «Металіст» намагався щось створювати, а футболісти «Дніпра» нам не давали грати, — заявив на прес-конференції наставник бронзового призера Мирон Маркевич.

Лише в одинадцятому турі вперше відчув солодкий смак перемоги «Чорноморець», який цьогоріч повернувся до Прем’єр-ліги. Підопічні Романа Григорчука у гостях забили два м’ячі у ворота «Зорі». Єдиним клубом елітного дивізіону, який і досі не вигравав, залишається десята команда за підсумками попереднього чемпіонату — «Оболонь».

ТАБЛО «УК»

Ворскла — Волинь — 3:1 (Безус, 39, з пенальті, Ребенок, 45, Громов, 77 — Майкон, 43)
Динамо — Шахтар — 0:0
Зоря — Чорноморець — 0:2 (Бурдужан, 4, Ковальчук, 42)
Металіст — Дніпро — 1:0 (Тайсон, 87)
Олександрія — Кривбас — 1:1 (Салхі, 75 — Бабатунде, 12)
Оболонь — Арсенал — 0:1 (Лампі, 12)
Матчі Таврія — Іллічівець, Металург — Карпати відбулися вчора.
Лідери: Шахтар, Динамо — по 27 очок, Металіст — 25, Арсенал, Ворскла, Кривбас — по 17.
Бомбардири: Майкон (Волинь) — 10 м’ячів, Шав’єр (Металіст), Крістальдо (Металіст), Андрій Ярмоленко (Динамо) — по 6.