ФУТБОЛ

Інтрига у боротьбі за чемпіонський титул остаточно вичерпалася ще у листопаді

Наступної неділі будуть зіграні останні матчі осінньої частини першості. Учасники турнірної гонки продовжать з'ясовувати стосунки навесні 2011 року. Але відповідь на головне питання уболівальники вже отримали: золоті медалі футболістам "Шахтаря" можна вручати вже зараз.

Тривалий час спеціалісти обговорювали, хто з українських клубів може претендувати на роль третьої сили в національному чемпіонаті. Проте життя внесло свої корективи. "Дніпро" та "Металіст", як і раніше, тільки намагаються дотягнутися до рівня беззаперечних фаворитів. Тим часом глибока криза, в яку потрапило київське "Динамо" під керівництвом Валерія Газзаєва, відкинула столичний клуб у стан міцних середнячків.

В останніх трьох іграх срібний призер минулої першості набрав два очки з дев'яти можливих. Порівняйте ці показники з результатом команди Мірчі Луческу - дев'ять перемог поспіль. Тому немає нічого дивного, що навесні гірники можуть цілком зосередитися на боротьбі у Лізі чемпіонів. Зазіхнути на лідерство у Прем'єр-лізі крім них більше нікому.

Зрозуміло й інше. 15 грудня, коли динамівці зіграють останній матч у Лізі Європи, залишить пост виконувача обов'язків головного тренера біло-блакитних Олег Лужний. Новому наставнику доведеться знов усе починати з чистого аркуша. Погоджується з цим і президент українського віце-чемпіона.

- Осінній відрізок сезону видався для "Динамо" провальним, - визнає очевидне Ігор Суркіс, якому вчора виповнилося 52 роки. - Тепер потрібно зробити відповідні висновки і намагатися зазирнути у майбутнє. Чемпіонська інтрига практично вичерпалася. Нам залишається боротися за зону Ліги чемпіонів. Взимку перебудуємося, визначимося, хто працюватиме головним тренером, проведемо селекцію.

ТАБЛО "УК"

ПРЕМ'ЄР-ЛІГА, 18 тур

"Севастополь" - "Арсенал" - 0:2 (Самодін, 9, Шацьких, 45+2)

"Зоря" - "Шахтар" - 1:3 (Джихані, 68 - Виценець, 20, Морено, 45+1, Адріано, 74)

"Кривбас" - "Волинь" - 2:4 (Іващенко, 22, з пенальті, Максимов, 71 - Скоба, 2, Пищур, 9, з пенальті, 35, Бутко, 83)

"Металург" - Д - "Таврія" - 2:1 (Соарес, 30, Танаса, 60 -Платон, 82)

"Ворскла" - "Оболонь" - 0:1 (Кутас, 33)

"Динамо" - "Металіст" - 1:1 (Гусєв, 33 - Девіч, 45, з пенальті)

Нереалізований пенальті: Мілевський, 45

"Металург" З - "Карпати" - 0:0

"Дніпро" - "Іллічівець" - 2:0 (Селезньов, 34, 45)

Лідери: "Шахтар" - 49 очок, "Динамо" - 37, "Металіст" -35, "Дніпро" - 32, "Карпати" - 29.

Бомбардири:

Євген Селезньов ("Дніпро") - 11 м'ячів

Марко Девіч ("Металіст") - 10