ЮВІЛЕЙ

Спортивні Суми урочисто відзначили 75-річчя легендарного легкоатлета

Його ім'я занесено до світової Книги рекордів Гіннесса. Дворазовий олімпійський чемпіон, володар срібної і бронзової нагород олімпіад, багаторазовий чемпіон світу, Європи, СРСР, перший в Україні кавалер Олімпійського ордена, Почесний громадянин рідного міста - це далеко не повний перелік відзнак і нагород цього великого майстра. В Сумах знають і шанують земляка, залюбки зустрічаються з ним на різних турнірах, змаганнях, яких ніколи не цурається найкращий скороход минулого століття.

З нагоди ювілейної дати в Сумському краєзнавчому музеї, де вшановували

В. Голубничого, розгорнуто виставку, на якій представлені десятки історичних експонатів. Це насамперед нагороди, світлини, численні публікації тощо. На її відкриття завітали шанувальники і друзі, молоді спортсмени, представники влади, громадськості і товариства "Спартак", під прапором якого все життя виступав земляк.

Вітаючи ювіляра, заступник голови Сумської облдержадміністрації Сергій Грицай повідомив приємну для всіх новину - найближчим часом у місті з'явиться музей спортивної слави Сумщини, ідею створення якого свого часу подав Володимир Степанович.

Звісно, що чільне місце в ньому займатиме розділ, присвячений В.Голубничому.

У рамках святкових заходів презентовано фотоальбом-каталог, під обкладинкою якого зібрано матеріали про життєвий і спортивний шляхи ювіляра. А в сквері Олімпійської Слави, що в районі вулиці Заливної над Пслом, відкрито спортивну алею, присвячену сумським олімпійцям і насамперед найтитулованішому серед них - В.Голубничому.