КАДРИ. Напередодні старту нового сезону вболівальники та журналісти познайомилися з новобранцями ФК «Шахтар». Головний тренер гірників Мірча Луческу вручив чорно-помаранчеві футболки трьом новим гравцям. Одного із них — Євгена Селезньова новачком назвати важко, адже кращий бомбардир минулого чемпіонату України повернувся додому з «Дніпра».

— Дуже приємно, що Мірча Луческу знову звернув на мене увагу і дав ще один шанс потрапити до основного складу, — зізнався форвард збірної України.

Воротар Олександр Рибка, який перейшов до «Шахтаря» з київської «Оболоні», запевнив, що готовий до гострої конкуренції.

— У клубі європейського рівня це нормальне явище, коли на кожну позицію є 3-4 кандидати. Хто із них виходитиме на поле, вирішує тренер.

Так само прагнутиме серйозно заявити про себе й перспективний півзахисник Дентіньо з бразильського клубу «Корінтіанс». «Новий Роналдо» розповів, що адаптуватися йому допомагає вся бразильська діаспора клубу, серед яких його гарний приятель Вілліан. До речі, бразильський новачок має прізвисько «Зубик», і, каже, що готовий виконувати той же обсяг роботи на полі, як це колись робив місцевий «Зубик» — невтомний півзахисник Геннадій Зубов. Ще один новачок гірників — Алан Патрік зараз перебуває у складі збірної Бразилії (U-20) на чемпіонаті світу і приєднається до команди дещо пізніше.