КАДРИ

Уряд сподівається, що новопризначені голови Запорізької та Львівської облдержадміністрацій виведуть області на передові позиції 

Перший віце-прем’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв офіційно представив активу Запорізької та Львівської областей нових керівників обласних держадміністрацій Олександра Пеклушенка та Михайла Костюка.

«Сподіваємося, що Олександр Пеклушенко гідно представлятиме Президента у Запорізькій області, і завдяки Олександру Миколайовичу область вийде в авангард — і всі президентські реформи в регіоні пройдуть під його керівництвом», — сказав Андрій Клюєв у Запоріжжі.

За його словами, глава держави та уряд оцінюють нового керівника не тільки за економічними показниками, а й за тим, наскільки він популярний і наскільки його поважають люди: «Головне, щоб вас поважали!».

Перший віце-прем’єр висловив подяку за роботу попередньому обласному керівнику Борису Петрову. «Ми дякуємо йому за майже два роки керівництва областю і сподіваємося, що в Києві він гідно представлятиме ваш регіон», — цитує слова урядовця його прес-служба.

У свою чергу новопризначений голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко заявив, що його робота матиме кілька пріоритетів: людина, інтереси якої повинні бути захищені в повному обсязі, комфортні умови для бізнесу та виробництва в регіоні, відсутність конфліктів та суперечок в області. «Щоб Запорізька область звучала в Україні гордо», — сказав він.

 * * *

Представляючи у Львові Михайла Костюка, перший віце-прем’єр зазначив: «Важливим моментом призначення на цю посаду є його життєвий досвід та компетентність». Андрій Клюєв побажав новому голові Львівської облдержадміністрації сил, творчості та наснаги.

Він також висловив подяку попередньому керівнику  Михайлові Цимбалюку за його роботу.

ДОСЬЄ «УК»

КОСТЮК Михайло Дмитрович. Народився 1961 р. Закінчив Дніпропетровський інститут інженерів залізничного транспорту. Протягом 2000 — 2005 рр. працював начальником Головного управління колійного господарства Укрзалізниці. 2008 р. призначений заступником генерального директора Укрзалізниці. З грудня 2008-го по березень 2011-го — генеральний директор Укрзалізниці.

 

 

 

ПЕКЛУШЕНКО Олександр Миколайович. Народився 1954 р. В 1987 р. закінчив Запорізький філіал Донецького інституту радянської торгівлі, а в 2002 р. — Запорізький гуманітарний інститут. Протягом 1986 — 2002 рр. — голова правління Запорізької облспоживспілки. З березня 2002 р. — народний депутат України ІV—VI скликань.